Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az első tizenkét fecske

Kijelölte keretének légiósok alkotta felét Bernd Storck a svájciak és a feröeriek elleni vb-selejtezőre.

lang-2

A francia ligában szereplő Dijon védője, Lang Ádám ismét meghívót kapott. – fotó: valogatott.mlsz.hu

Ahogy korábban már lehetett tudni, Nikolics Nemanja ezúttal sem lép pályára, mi több, haza sem jön a Svájc, és Feröer elleni összacsapásokra, ám a jövőben szívesen utazik, ha hívják. Rajta kívül Szalai Ádám játékára sincs esély, a Hoffenheim támadója nem is kapott meghívót, mint ahogy Kleinheisler László és Pintér Ádám sem utazhatott haza sérülése miatt. Helyettük többek között Lang Ádám, Sallai Roland és Megyeri Balázs kapott meghívót.

A mieink előbb október 7-én Bázelben, a St. Jakob Parkban, majd 10-én idehaza Feröer ellen lép pályára. A légiósok mellé a hétvégi élvonalbeli fordulót követően nevezi meg az itthon játszókat Storck.

A légiósok:
Gulácsi Péter (RB Leipzig, német), Megyeri Balázs (Greuther Fürth, német) – kapusok

Bese Barnabás (Le Havre, francia), Guzmics Richárd (Yenbian, kínai), Kádár Tamás (Dynamo Kyiv, ukrán), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Sheva, izraeli), Lang Ádám (FC Dijon, francia) – védők

Dzsudzsák Balázs (Al-Vahda, arab emírségekbeli), Elek Ákos (Kajrat Almaty, kazah), Nagy Ádám (Bologna, olasz), Sallai Roland (APOEL, ciprusi), Stieber Zoltán (D. C. United, egyesült államokbeli) – középpályások

„Bár néhány külföldön játszó sajnos még mindig sérült, ennek ellenére jó és erős csapatunk lesz a pályán a Svájc és Feröer-szigetek elleni mérkőzéseken. Minden játékos tudja, hogyan készüljön fel profi módon a válogatott mérkőzéseire, ahogy ezt azt előző két alkalmával is bizonyították. Lettország ellen ugyanolyan jó stílusban játszottunk, mint korábban és magabiztosan nyertük meg a mérkőzést, a regnáló Európa-bajnok ellen pedig nagyszerűen játszottunk még úgy is, hogy több mint 60 percen keresztül csak tíz játékosunk volt a pályán. Ugyanezen a sikeres úton szeretnénk tovább haladni az utolsó két vb-selejtezőn is, az idei utolsó hazai tétmeccsünkön pedig szeretnénk újra boldoggá tenni fantasztikus szurkolóinkat és a mérkőzés végén együtt ünnepelni velük.” – fogalmazott Bernd Storck.

~GS~