Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pontokat hullajtott a Bayern a nyitányon – VIDEÓ

A 6. fordulóban a Bundesligában a Bayern München és a Wolfsburg összecsapása nyitotta meg. A Wolfsburgnak az eddigi statisztikákat nézve nem sok esélye volt a bajorok ellen, és az Allianz Arena közönsége remélte, hogy ma is alul maradnak a Farkasok.

4375EC6E-E53A-422F-BBB6-1F371B84763A

A 3. percben Vidal próbálkozott, azonban a szögletet követően az egyik védő még éppen időben bele tudott állni a lövésébe. A 19. percben Lewandowski eresztett meg egy löketet, ám a labda elkerülte a kaput. Egy perccel később Arnold is próbálkozott, az ő labdája a bajorok kapuja fölött szállt el. A 32. percben Tisserand szabálytalankodott a büntetőterületen belül. Dingert a tizenegyespontra mutatott. Lewandowski állt a labda mögé, és nem hibázott. A 42. percben Rafinha adott remek passzt Robbennek. A labdája ugyan megpattant, de így lett jó, mivel Casteels tehetetlenül nézte, ahogyan a hálóba hullik a játékszer.

A második játékrészben szépített a Wolfsburg. Az 56. percben szabadrúgást lőtt Arnold. Ulreich egy kézzel próbálta a lövést hárítani, ám nem járt sikerrel, és a játékszer a hálóban kötött ki. Talán két kézzel egyszerűbb lett volna, talán úgy nem kap gólt a csapata. A 76. percben ismét kétgólos előnybe kerülhetett volna a Bayern, ám Casteels hárítani tudta Robben lövését. A 83. percben elcsendesedett az Allianz Arena, csak a vendég drukkerek örültek. Didavi fejjel juttatta a hálóba a labdát. Ezzel 2 gólos hátrányból állt fel a vendég gárda. A Bayern a hátralévő időben már nem tudott ismét előnybe kerülni, így hazai pályán hullajtott el Ancelotti legénysége értékes két pontot.

Bayern München – Wolfsburg 2-2 (2-0)
Helyszín: Allianz Aréna, München; Vezette: Sascha Dingert
Gólszerzők: Lewandowski (33. – büntető) Robben (42.) ill. Arnold (56.), Didavi (83.)
Sárga lapok: Vidal (13.) ill. Tisserand (18.), William (25.)
Kiállítás– ill. –

Bayern München: Ulreich – Kimmich, Boateng, Hummels, Rafinha – Vidal (Tolisso 63.), Rudy– Robben (Rodriguez 88.), Ribery (Coman 86.), Müller – Lewandowski. Vezetőedző: Ancelotti

Wolfsburg: Casteels – Verhaegh, Tisserand, Uduokhai, Itter, Camacho (Didavi 73.) – Guilavogui, William (Blaszczykowski 46.), Arnold, Malli – Origi (Bazoer 85.) Vezetőedző. Schmidt

https://www.youtube.com/watch?v=m68B1cQ3RcA

kép: kicker.de

Nagy Gábor