Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: kiszivárogtak a Dembelé szerződés részletei

p151226387A német Der Spiegel megszellőztette Ousmane Dembelé nyári klubváltásnak részleteit, avagy azt állítják, hogy látták a hivatalos papíron szereplő adatokat. A 105 millió eurós vételár csak egy részlet, a katalánoknak valójában sokkal drágább volt a nyár egyik nagy üzlete. A BVB pedig továbbra is lesheti a francia szereplését, hiszen újabb eurómilliók kerülhetnek ennek függvényében a klubkasszába.  

A 20 esztendős francia támadó vételára eddig is tudott volt, az FC Barcelona 105 milliót tett le érte az asztalra, ezzel a Dortmund hétszer annyi pénzt kapott érte, mint amennyit kiadott 2016 nyarán a megszerzésére. A Rennes 15 millió eurót kapott Dembelé játékjogáért akkor.

Ez azonban még nem minden, a 105 millió eurós vételár 145-re duzzadhat, a plusz 40 millió eurós kitétel, a szóban forgó bónusz nem is teljesítmény, csak szereplés arányos, avagy 5-5 millió euró jár a német klubnak, ha Dembelé 25., 50., 75. és 100. alkalommal is pályára lép tétmérkőzésen katalán színekben.

Dembelé azóta megsérült, és hosszú kihagyás előtt áll, így a BVB-nek várnia kell az újabb utalásokra. Mindemellett a játékos fizetését illető adatok is napvilágot láttak. A sárga-feketéknél évi 2,4 millió eurót keresett a francia, ez az összeg pedig majdnem az ötszörösére emelkedett, ha lehet hinni a forrásnak, akkor 12 millió euró, illetve további bónuszok, avagy ha tripláznak a katalánok, és a bajnokság, illetve a honi kupa mellett a BL-ben is felérnek a csúcsra, akkor további 3,3 millió euró kerül Dembelé bankszámlájára.

Mindezek után valaki csodálkozik még azon, hogy Dembelé a katalánok játékosa szeretett volna lenni, a Dortmund pedig belement az üzletbe? Aligha!

Összegezvén az üzlet részleteit: A Dortmund 145 millió eurót kaszálhat a történettel, míg a Barca további 60 millió eurót utalhat át a franciának fizetés gyanánt, ha az kitölti a szerződését, és még erre jöhet rá 3,3 millió abban az esetben, ha sikerülne a triplázás valamelyik szezonban.

Lehetséges végösszeg: 205 millió euró + triplázási bónusz