Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kis híján csodát tett a Spal, de végül nyert a Napoli – videóval

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, azaz a Serie A 6. fordulójának küzdelmei ma kora este folytatódtak. A Napoli a Spal otthonában lépett pályára, s a vártnál jóval nehezebb dolga volt a vendég alakulatnak, amely a hajrában szerezte meg a győzelmet.

IMG_20170923_200049Nem sokon múlott, hogy a Spal legalább pontot szerzett a Napoli ellen! (forrás: twitter.com/sscnapoli)

A Spal – Napoli találkozóval folytatódtak a Serie A 6. fordulójának küzdelmei.

Korán igyekezett már betalálni a Napoli, de Hamsík löketét a 7. percben hárította a hazaiak kapusa. Viszont ezután sem telt el sok idő, és jött az első gól!

A 13. minutumban azonban a túloldalon esett találat, a Spal pedig megszerezte 4. bajnoki gólját, egyben a vezetést, méghozzá egy papíron jóval erősebb csapattal szemben! A találatot Schiattarella szerezte, aki védhetetlen lövést küldött kapura (1-0)!

Ám a válaszra nem kellett még ennyit sem várni! Egy perccel később Callejón labdáját Insigne lőtte be távolról, megvolt a gyors egyenlítés (1-1)!

Az első félidő hátralévő részében a Napoli dominált, de gólt ennek ellenére már a vendégek sem tudtak szerezni, így a Spal számára igencsak hízelgő 1-1-es eredménnyel ért véget az első játékrész.

A folytatásban egészen a 72. percig kellett várni az újabb találatra, ekkor pedig összejött már a fordítás is a Napolinak! Ekkor a korábban gólpasszt kiosztó Callejón fejese talált utat a kapuba (1-2)!

Három perccel a vendégek második gólja után Mertens növelte volna nápolyi klubja előnyét, viszont Gomis kapus mentett.

Ráadásul a 78. minutumban újból betalált a Spal, ezzel egál lett ismét az eredmény! Viviani a hazaiaknak megítélt szabadrúgást lőtte be tizenhat méterről (2-2)!

Elég sűrűn jöttek a gólok, ugyanis a 83. minutumban újabb találat esett! Ekkor Ghoulam jutott túl a védőkön, majd lökete beakadt a hazai kapuba (2-3)!

Insigne a 89. percben kétgólosra növelhette volna a Napoli előnyét, végül védett a kapus. Nem született már tehát találat a lefújásig, s a vártnál jóval nehezebben győzött a nápolyi alakulat, míg a Spal kis híján akár a Lazio ellen, kis híján ezúttal is pontot szerzett. A Napoli viszont maradt száz százalékos, azaz 6 forduló alatt eddig mind a begyűjthető 18 pontot megszerezte, és jelenleg továbbra is az élen áll.

Spal – Napoli • 2-3 (1-1)
Helyszín: Stadio Paolo Mazza. Vezette: Maurizio Mariani
Gólszerzők: Schiattarella (13.), Viviani (78.), ill. Insigne (14.), Callejón (72.), Ghoulam (83.)
Sárga lapok: Salamon (39.), Viviani (53.), Schiattarella (68.), ill. Insigne (9.)
Kiállítás:

Spal: Gomis – Salamon, Vicari, Felipe (Vaisanen, 66.) – Lazzari, Schiattarella, Viviani, Mora (Rizzo, 81.), Costa – Antenucci, Borriello (Paloschi, 86.). Vezetőedző: Leonardo Semplici

Napoli: Reina – Hysaj, Maksimovic, Koulibaly, Ghoulam – Zielinski (Milik, 70.), Diawara, Hamsík (Allan, 61.) – Callejón, Mertens (Rog, 76.), Insigne. Vezetőedző: Maurizio Sarri

https://youtu.be/v_LQZRGJjIs

Nagy Dávid