Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kiütéses Juve-siker a városi derbin! – videóval

A Juventus – Torino derbivel zárult a szombati játéknap a Serie A 6. fordulójában. Az olasz élvonalbeli torinói rangadón a címvédő Zebrák lehengerlő győzelmet arattak!

IMG_20170923_224750Dybala nyitotta és zárta a gólok sorát a torinói derbin! (forrás: twitter.com/juventusfc)

Már a 6. percben kevésen múlott, hogy ne szülessen meg az első gól a torinói derbin a Serie A 6. fordulójában, azaz a Juventus – Torino találkozón. A Zebrák szerezhették volna meg a vezetést, de Cuadrado közelről fölé tüzelt!

Tíz perccel ezután már szerencsésebb volt a Juve! A 16. minutumban a legutóbbi bajnokit megelőzően remeklő, mesterhármasig jutó Dybala távoli lökete akadt be, előnybe került a címvédő (1-0)!

A 24. percben még nehezebb helyzetbe került a Torino, ugyanis ekkor Baselli már a második sárgáját is begyűjtött, azaz a kiállítás sorsára jutott, emberelőnybe került tehát a Juventus!

A félidő hajrájában a tíz ember ellen játszó Zebrák meglőtték második góljukat! A találatot Pjanic szerezte, aki Cuadrado labdáját jutatta a Torino kapujába (2-0)!

Magabiztos játékot mutatott az első félidőben a Juventus, melynek városi riválisa a szünetig Buffon kapuját nem is tudta eltalálni, ennek, és az eredmény, valamint a hazai emberelőny tekintetében nyugodtan vonulhattak pihenni Allegri fiai.

Az első gólt szerző Pjanic a folytatásban gólpasszt is adott szögletből! Az 57. minutumban az ő sarokrúgása után Alex Sandro volt fejjel eredményes, már három volt így közte (3-0)!

Tizenegy perccel ezután Benatia is fejjel vette volna be a Torino kapuját, ám a kapus a helyén volt, míg a 69. percben Bernardeschi lövésénél a védelem operált. Az ezt követő minutumban is a Juve került gólhelyzetbe, ám Sirigu ezúttal Dybala közeli próbálkozását kifogta! A mérkőzés hajrájában Douglas Costa is feliratkozott volna a góllövőlistára, viszont Sirigu a 89. percben is résen volt.

Nem úgy a 91.-ben, amikor is Dybala keretbe foglalta a meccset. A fiatal argentin lőtte az első gólt is, ahogy a 4., egyben utolsó találat is az övé lett (4-0)!

A derbi nagyon egyoldalú lett, a Juventus hozta a papírformát, és átszaladt nagy városi riválisán, így továbbra is száz százalékos a címvédő gárda! A duplázó Dybala már 9 gólos, ezzel pedig magabiztosan vezeti a góllövőlistát.

Az utóbbi időben a Juve jobbára megszórta a Torino csapatát, viszont lenullázni ugyanilyen arányban, azaz négy góllal nyerve 2015-ben tudta Allegri legénysége a városi riválist.

Juventus – Torino • 4-0 (2-0)
Helyszín: Allianz Stadion, Torinó. Vezette: Piero Giacomelli
Gólszerzők: Dybala (16., 90+1.), Pjanic (40.), Alex Sandro (57.), ill.
Sárga lapok: Benatia (45+1.), ill. Baselli (10., 24.), Ljajic (39.), Acquah (83.)
Kiállítás: – , ill. Baselli (24.)

Juventus: Buffon – Lichsteiner, Benatia, Chiellini, Alex Sandro – Matuidi (Bentancour, 72.), Pjanic – Cuadrado (Bernardeschi, 62.), Dybala, Douglas Costa – Mandzukic (Higuaín, 80.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri

Torino: Sirigu – De Silvestri, N’Koulou, Lyanco, Ansaldi – Rincon (Gustafsson, 75.), Baselli – Falque (Acquah, 30.), Ljajic, Niang (Boye, 70.) – Belotti. Vezetőedző: Sinisa Mihajlovic

https://youtu.be/8n_xQcNM1ao

Nagy Dávid