Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Légióskörkép: újabb Szoboszlai gól Ausztriában

A tizenhetedik életévét jövő hónapban betöltő Szoboszlai Dominik az U17-es válogatottban szerzett sorsdöntő góljaival hívta fel magára a szurkolók és a futballkedvelők figyelmet. A Red Bull Salzburg utánpótlásában nevelkedő középpályás fiatal kora ellenére egy ízben már Bernd Storck felnőtt keretébe is meghívót kapott, jelenleg pedig stabil kezdőnek számít az osztrák másodosztályban, ahol kölcsönszerződését tölti. Légióskörkép című rovatunkban az ő szezonrajtját mutatjuk be. 

maxresdefault

A Videoton, a Főnix, majd pedig az MTK Budapest utánpótlásában is megforduló ifjú tehetség 2016-ban szerződött Ausztriába, s lett a Red Bull Salzburg légiósa. Még csak 15 esztendős volt, amikor az U17-es válogatottban csapatkapitányként kapott szerepet. Azóta az U19-ben is lehetőséget kapott, valamit egy összetartás alkalmával Bernd Storck is meghívta őt a felnőttekhez.

Fiatal kora ellenére hétről-hétre az osztrák másodosztályban pallérozódik, és gyűjt tapasztalatot, avagy a Salzburg kölcsönadta őt a Liefering együttesének a töretlen fejlődés érdekében. Szoboszlai olyannyira alapembernek számít csapatában, hogy az eddigi 12 bajnoki mindegyikén a kezdőben kapott helyet, és az ezeken lejátszható 1080 játékpercből 1055-öt a pályán töltött. Első meccsén a Kapfenberg ellen gólpasszt adott, majd pedig a 3. fordulóban a Blau-Weiß Linz ellen első találatát is megszerezte profi felnőtt szinten.

A tízcsapatos másodosztály idei bajnoki küzdelemsorozata már a második fordulónál jár, avagy péntek este újfent a Blau-Weiß Linz elleni 3:0-ás siker alkalmával tudott eredményes lenni Szoboszlai, akiről nagyon pozitív véleménnyel vannak a szakemberek. Piaci árát a transfermarkt.de 400 ezer euróra taksálja, jelenleg pedig a magyar futball egyik ha nem a legnagyobb ígéretének számít.

Szerző: Őszi Ádám