Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Leonardo 6 év távollét után visszatér a kispadra

Az Antalyaspor együttese meglehetősen gyengén kezdte a török pontvadászatot, öt forduló után mindössze a 16. helyen állnak, egyelőre megnyert mérkőzés nélkül.

sky sport

Leonardo a 2011-es Olasz Kupa győzelem után (forrás: skysport.com)

Az előző bajnokságot az 5. helyen befejező gárdá vezetői megelégelték a csapat gyenge teljesítményét, Riza Calimbay edzőnek minden bizonnyal távoznia kell, a helyére pedig – talán némi meglepetésre – a korábbi milánói kedvenc, Leonardo érkezhet.

Leonardo Nascimento de Araújo, közismert nevén Leonardo edzőként nem rendelkezik túl nagy tapasztalattal, ennek ellenére elmondhatja magáról azt a nem mindennapi tényt, hogy mindkét milánói óriás, a Milan és az Inter kispadján is ült már. A piros-feketéket a 2009-2010-es idényben a 3. helyig vezette, ennek ellenére a szezon végén távozott. A visszatérésére nem kellett sokat várni, nagy meglepetésre a városi rivális,  az Inter vezetését vette át Rafa Beníteztől 2011 januárjában, az évad végén pedig második helyet és Olasz Kupa győzelmet ünnepelhetett a kék-feketék kispadján. Ezután a PSG sportigazgatói pozícióját töltötte be, majd 2015 óta többnyire szakkomentátorként találkozhattunk vele.

Most pedig úgy tünik, hogy az Antalyaspor vezetői benne találták meg a megfelelő embert, hogy a csapat elinduljon az általuk és a szurkolók által elvárt úton. A játékoskeret alapján a csapat mindenképp többre hivatott, elég csak Samuel Eto’o, Jérémy Ménez vagy Samir Nasri nevét említeni. Érdemes lesz tehát nyomonkövetni, hogy 6 év távollét után miként boldogul majd Leonardo egy jelenleg kieső helyen álló csapat kispadján.

(zp)