Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lukaku betalált és rekorder lett, a United újra győzött! – videóval

A Premier League hatodik fordulójában szombat délután igazi meccsdömping várta az angol foci szerelmeseit. Az új idényben szárnyaló Manchester United a St Mary’s-ben a Southampton otthonába látogatott.

2017-09-23T142626Z_1297014019_RC13D0CBB300_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-SOU-MUN

A Manchester United bombaformában várhatta a Soton elleni mérkőzést, hétközben a Ligakupában is egy kiütéses győzelemmel harcolta ki a továbbjutást a United a Burton ellen az Old Traffordon. A találkozó első komoly lehetősége az ötödik percben adódott a vörös ördögök előtt, Henrik Mkhitaryan középre tartó lövése komolyabb gondot nem okozott Forster számára és könnyedén hárított. A hazai együttes is megvillant a 12. percben és Redmond ígéretes helyzetből tüzelt a kapu fölé. A találkozó 20. percében Romelu Lukaku zsinórban hatodik bajnokiján is betalált, miután Valencia ívelte középre a labdát amit Forster bravúrral hárított a kipattanót azonban már nem tudta a hazaiak hálóőre, ezzel Lukaku beállította Louis Saha rekordját aki szintén zsinórban hat bajnokin volt eredményes. A 23. percben a hazaiak kerültek helyzetbe, pontosabban Lemina távoli lövését védte De Gea. Két perccel később a hazaiak előtt adódott lehetőség, de Redmond lövését blokkolta a United védelme. A 27. percben Marcus Rashford kis híján kettőre növelte a vörös ördögök előnyét, szabadrúgása azonban centikkel a bal kapufa mellett suhant el. A félidő további részében is Mourinho együttese irányította a játékot, de komolyabb lehetőség már nem adódott egyik csapat előtt sem az első félidőben.

2017-09-23T142633Z_176501411_RC115A652A60_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-SOU-MUN

A második félidő első helyzetére az 52. percig kellett várni, Romeu próbálkozása azonban jócskán elkerülte a kaput. Bő tíz perccel később Davis próbálkozott egy távoli lövéssel, de lövése a messze a kapu fölé szállt. Négy perrccel később Lukaku növelhette volna csapata előnyét, lövése azonban könnyed csemege volt Forster számára. Tíz perccel a vége előtt Herrera került hatalmas helyzetbe Romelu Lukaku labdája által, a spanyol középpályás kapura is tudott lőni, azonban nem lett belőle gól, hatalmas lehetőség volt a vendégek előtt. A folytatásban újabb találat nem született, ezzel pedig a United továbbra is veretlen a bajnokságban és a City-vel karöltve a tabella elején állnak Mourinho fiai.

Southampton – Manchester United 0-1 (0-1)
Helyszín:  St. Marry Stadion, Southampton, Vezette: Pawson
Gólszerzők: Lukaku (20.)
Sárga lapok: Long (37.) ill. Young (43.), Valencia (69.), Lukaku (82.), Herrera (88.)
Kiállítás: 

Southampton: Forster – Bertrand, Hoedt, Yoshida, Cedric (Ward-Prowse 83.) – Romeu, Lemina – Redmond, Davis (Gabbiadini 74.), Tadic – Long (Austin 84.). Vezetőedző: Pellegrini.

Manchester United: De Gea – Valencia, Bailly, Jones, Young – Fellaini, Matic – Mata (Herrera 62.), Mkhitaryan (Smalling 75.), Rashford (Blind 90+3.) – Lukaku. Vezetőedző: Mourinho.

https://www.youtube.com/watch?v=Q83iI-Muc3A

Képek: premierleague.com

Ondik Gábor