Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sterling vezérletével küldte padlóra ellenfelét a City – VIDEÓ

A Premier League 6. fordulójában kötelező győzelem várt a Manchester Cityre. Guardiola nem engedhette meg magának azt a luxust, hogy hazai közönség előtt valljon szégyent a Crystal Palace csapatával szemben. Ezzel egy időben rendezték az Everton – Bournemouth és a Burnley – Huddersfield találkozót is.

hd-raheem-sterling-manchester-city-fa-cup_1cm003g1zqiwo14mj0vsr10jt4

A 13. percben megszerezhette volna a vezetést a Manchester City. A kipattanó labdát küldte Fernandinho a kapu közepébe, ám Hennessey résen volt, és hárítani tudott. 6 perccel később Loftus-Cheek próbálta meg előnyhöz juttatni a vendégeket. Ő sem járt sikerrel, mert Ederson hatástalanította a bal alsó sarok felé tartó labdát. A 34. percben hatalmas helyzetet puskázott el a Manchester City. Agüero kapott remek labdát Sanétól, ám a magasan a kapu fölé ment a lövése. A 44. percben tört meg a gólcsend, Silva labdája találta meg Sanét, aki kilőtte a kapu közepét. Félidőre előnnyel vonulhatott le a City.

Az 51. percben tovább nőtt a City előnye. Sané küldött remek labdát Sterling elé, aki nem habozott sokat, hanem kilőtte a kapu közepét. Az 59. percben már 3 gólosra nőtt a City előnye. Agüero találta meg csapattársát, Sterlinget, aki megduplázta góljainak számát ezen a mérkőzésen. A 79. percben Sané adott pontos labdát az előző gól előkészítőjének. Az első gól szerzőjének labdája találta meg az argentin fejét, aki bebólintotta az a Palace kapujába. Az i-re a pontot Delph tette fel a 90. percben. Ő állította be az 5:0-s végeredményt.

Manchester City – Crystal Palace 5-0 (1-0)
Helyszín: Etihad Stadion; Vezette: Swarbrick
Gólszerzők: Sané (44.), Sterling (51. 59.), Agüero (79.), Delph (90.) ill. –
Sárga lap: Mendy (25.), Danilo (58.), Sané (75.) ill. Schlupp (77.)
Kiállítva: – ill. –

Manchester City: Ederson – Walker, Stones (Delph 70.), Otamendi, Mendy (Danilo 29.) – Fernandinho – Sane, De Bruyne, Silva, Sterling (Silva B. 61.), Agüero Vezetőedző: Guardiola

Crystal Palace: Hennessey – Fosu-Mensah, Dann, Sakho, van Aanholt – Milivojevic, Cabaye (Puncheon 57.) – Townsend, Loftus-Cheek, Schlupp – Benteke (Sako 72.) Vezetőedző: Hodgson

Nem láthattak gólokat a Burnley – Huddersfield összecsapásra kilátogató szurkolók. A találkozón ugyan egyik fél sem lazsált. Hazai oldalon négy, míg a vendégoldalon 6 kapura lövés történt. A Burnley kétszer, míg a Huddersfield csak egyszer volt pontos ezekből a próbálkozásokból, ám a gólok így is elmaradtak. A 0:0-s döntetlen után sem panaszkodhat egyik klub sem, mivel a tabella 6., illetve a 7. helyét foglalják el, és eddig a bajnokságban mindketten csak egy alkalommal szenvedtek vereséget.

Burnley – Huddersfied 0-0
Gólszerzők: – ill. –

Az első félidőben nem jött össze egyik félnek sem semmi. Az Everton rohamozott jobban az első 45 percben, azonban, így is 0:0-s döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok. A második játékrészben pörögtek fel az események.

Mindössze 4 percet kellett arra várni, hogy King találatával előnyhöz jussanak a vendégek, hiába a jobb első félidő, a Bournemouth ragadta magához a kezdeményezést, és szerezte meg a vezető találatot. A 77. percben Niasse egyenlített. A tizenhatoson belülről lőtte ki a kapu jobb sarkát. A 82. percben ismét ő került előtérbe. Remekül reagált a kipattanóra, és fordította meg a mérkőzés állását. Lefújásig újabb gól nem született, így a gólja három pontot ért a hazaiaknak.

Everton – Bournemouth 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Niasse (77. 82.), ill. King (49.)

https://www.youtube.com/watch?v=72GQNEkhMy8

https://www.youtube.com/watch?v=nEmjwks_pl4

https://www.youtube.com/watch?v=C9FcWkbOhjM

kép: goal.com

Nagy Gábor