Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Watzke: “A PSG ki fogja játszani a büntetéseket”

A Borussia Dortmund együttese a 2013-ban elvesztett BL-döntő óta már csak árnyéka korábbi önmagának, és ezt a klub vezetősége is érzi. A minap a klub vezérigazgatója, Hans-Joachim Watzke adott magyarázatot a német újságíróknak a kérdésre: miért nem képesek a német topcsapatok az európai óriások kihívójává válni?

watzkeA csapat korábbi sikereinek és egyben sikertelenségének egyik fő okozója: Hans-Joachim Watzke (kép forrása: twitter.com)

“Nekem úgy tűnik, hogy azért veszítünk gyakran a külföldi csapatokkal szemben, mert sokkal szélesebb gazdasági lehetőségeik vannak, mint nekünk. Emiatt ennyire problémás az előző 5 év megítélése…” – kezdte a szakember a t-online.de weboldalnak adott interjújában. – “Az Európa Ligában szereplő német csapatoknak az ország presztizséért kellene a pontokat gyűjtögetniük. Lehetőségük van rá, hogy a Bayern és a Dortmund mellett meghatározó elemei legyenek a német labdarúgásnak. Épp ezért legnagyobb hülyeség amit hallottam, hogy pénzbüntetéseket akarnak bevezetni a nagyösszegű transzferekre. Ezzel a feltörekvő kicsiket büntetik… A PSG úgyis kijátsza a büntetést… Katarban meg közben hülyére röhögik magukat.” tette hozzá az általában igen radikális nézeteket megfogalmazó Watzke.

Csapatáról is kérdezték: “Nagyon meglep, hogy még mindig vezetjük a tabellát. Mindig az a kérdés, hogy mi történik eközben Münchenben? Ha újra formába lendülnek, teljesen esélytelenek leszünk. Ha egyszer elkezdene tartósan ingadozni a teljesítményük, akkor új német bajnok lehetne… De erre egyelőre semmi reményt nem látok.” 

Kemény szavak mind saját csapatához, mind az UEFA-hoz, mind a többi német csapathoz… Kérdés, hogy vajon támogatókra fog találni felsőbb körökben, vagy jönnek a szigorítások, és nincs több 222 milliós transzfer?