Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Nikolics gólpasszt adott, de klubja kikapott; Stieberék kiütéssel nyertek – videóval

Az MLS, vagyis az észak-amerikai profiliga hétvégi fordulója tegnap este vette kezdetét, a mérkőzések sora pedig ma hajnalban is folytatódott, ezek részeként pedig Stieber Zoltán és Nikolics Nemanja is pályán voltak. Előbbi klubja átgázolt ellenfelén, míg a Chicago ezúttal kikapott, ám Niko pazar gólpasszt osztott ki!

620x350 (4)Ezúttal idegenben nem bírt ellenfelével a Chicago (forrás: mlssoccer.com)

Nikolics Nemanja is a pályán volt, és végigjátszotta klubja, azaz a Chicago Fire idegenbeli meccsét a Philadelphia Union ellen.

Nikoék már a 10. percben hátrányba kerültek, és Pontius gólja kitartott a szünetig, a hazaiak találatára a fordulásig nem érkezett válasz. Ráadásul Pontius a fordulás után 10 perccel is betalált, ezzel maga és klubja góljainak számát is megduplázva. Sapong is betalált a 64. percben, ezzel pedig lényegében eldőlt a meccs. Ám a vége 3-1 lett, hiszen még a 60. percben pályára lépő Solignac szépített, a gólpasszt pedig Nikolics adta, nem is akárhogyan, hanem sarokkal!

Annak ellenére, hogy Nikolicsék kikaptak, a Fire közel áll a Keleti Főcsoportban a második helyezett New York City-hez is, ám egyelőre a chicagói alakulat a harmadik. A Philadelphia jelenleg a 8. szintén a Keleti Főcsoport tagjaként, és még matematikailag van esélye a rájátszásba jutásra.

Philadelphia Union – Chicago Fire • 3-1 (1-0)
Helyszín: Talen Energy Stadium, Chester – 18.619 néző
Gólszerzők: Pontius (10., 55.), Sapong (64.), ill. Solignac (67.)


A DC United csapatának kezdőjében kapott helyet Stieber Zoltán, aki a 88. percig a pályán is volt, tehát lényegében végigjátszotta washingtoni klubja meccsét. USA fővárosi alakulatának vendége ma hajnalban a San José Earthquakes volt.

A találkozó első félideje gól nélkül ért véget, ám a fordulás után Mullins mesternégyest(!) ért el! A DC United labdarúgója eddigi 14 bajnokiján lőtt 4 gólt, most pedig egyetlen meccsen összehozta mindezt! Egyben ez volt az MLS történetének leggyorsabban, legrövidebb időn belül megszületett 4 találata!

Nagyarányú, kiütéses győzelmének köszönhetően még matematikailag életben tartotta esélyét a DC United arra, hogy bejuthasson a rájátszásba. Ám Stieber együttese még így is csupán a 11., azaz az utolsó a Keleti Főcsoportban. Sima veresége ellenére a San José Earthquakes jelenleg szoros küzdelemben, de továbbra is rájátszást érő helyen áll, hiszen a 6. a Nyugati Főcsoportban.

DC United – San José Earthquakes • 4-0 (0-0)
Helyszín: RFK Stadium, Washington, DC – 25.229 néző
Gólszerzők: Mullins (57., 60., 68., 88.), ill.


 

Még tegnap este, amikor kezdetét vette az MLS hétvégi fordulója, annak nyitómeccsén a New York City a Houston Dynamo együttesét látta vendégül.

Elég gyorsan kialakult a végeredmény, ugyanis kicsivel több, mint negyedóra elteltével, mint később ismertté vált, ellőtték puskaporaikat a klubok. A 6. minutumban még Moralez révén a City került előnybe, majd 10 perccel ezután a texasi gárda Manotas jóvoltából egalizált, ez a gól pedig a lefújáskor is pontot ért.

A New York City már három meccs óta nyeretlen, de így is a második a Keleti Főcsoportban, míg a már öt mérkőzés óta győzni képtelen Houston Dynamo közel áll a rájátszáshoz, hiszen a 7. Nyugaton.

New York City – Houston Dynamo • 1-1 (1-1)
Helyszín: Pratt & Whitney Stadium, East Hartford – 10.165 néző
Gólszerzők: Moralez (6.), ill. Manotas (16.)


A másik, még tegnap este lebonyolított bajnokin a Németh Krisztiánt eltiltás miatt nélkülöző New England Revolution csapott össze a vendégségbe érkező Toronto FC-vel.

Ennek a találkozónak a találatait a hajrá hozta meg. Nguyen 82. percben szerzett góljára válaszul két perccel később jött a vendégek egyenlítése Hasler révén, majd a 87. minutumban az első gólt szerző Nguyen labdáját Kamara juttatta a kapuba, ezzel 2-1-re győzött a New England.

Újabb veresége ellenére magabiztosan vezeti a Keleti Főcsoportot a Toronto, míg ugyanebben a konferenciában közel áll a rájátszáshoz a New England, amely jelenleg a 8. helyet foglalja el.

New England Revolution – Toronto FC • 2-1 (0-0)
Helyszín: Gillette Stadium, Foxborough – 19.303 néző
Gólszerzők: Nguyen (82.), Kamara (87.), ill. Hasler (84.)


A Columbus Crew egy fordulatos meccsen győzte le a vendégeskedő New York Red Bulls csapatát!

A hazaiak Mensah révén szerzett első góljára – amely a 6. percben esett – már a 14. percben jött a válasz a New York Red Bulls gólfelelőse, Bradley Wright-Phillips részéről. A szünetig már több találat nem született, de a fordulás után kicsivel több, 20 perccel később kétszer is betalált a Columbus, amely ezzel már 3-1-re vezetett, végül pedig a hétközben kupadöntőt elbukó vendégek csak szépíteni tudtak büntetőből Veron révén, így a végeredmény 3-2 lett!

Az ötgólos bajnoki után az immár 7 meccs óta veretlen Columbus Crew a 4. Keleten, Nikolicséktól egy pontra lemaradva, míg a 7 meccse nyeretlen New York Red Bulls – szintén Keleten – a 6., még rájátszást erő helyen áll.

Columbus Crew – New York Red Bulls • 3-2 (1-1)
Helyszín: MAPFRE Stadium, Columbus – 20.008 néző
Gólszerzők: Mensah (6.), Meram (54.), Williams (66.), ill. Bradley Wright-Phillips (14.), Veron (72. – büntetőből)


Az újonc Minnesota United a tavalyi alapszak-győztes FC Dallast fogadta.

A vendégek ugyan Akindele révén még a 14. percben megszerezték a vezetést, viszont Ramirez a 24. minutumban egyenlített, majd ő szolgálta ki Ibarrát, kinek góljával 2-1-es hazai előnnyel zárult az első félidő.

A gólgyártást a szünet után a 71. percben Finlay folytatta – miután a vendégek Diaz révén a 68. minutumban büntetőt hibáztak! -, az asszisztért pedig ismét az első gólt szerző Ramirez felelt! 3-1-es állásnál a 81. minutumban a Dallas gólszerzője, Akindele kapott azonnali piros lapot, majd az emberhátrányban játszó texasi alakulat számára a kegyelemdöfést Danladi vitte be a hajrában, mellyel 4-1-re győzött a Minnesota!

A Dallas már 10 meccse nem tudott nyerni ezzel a vereségével, legutóbb pedig július elején nyert a texasi klub, mely jelenleg Nyugaton a 8., de közel áll így is a rájátszáshoz, pont a mögötte álló, egy ponttal lemaradó 9. helyezett Minnesotát előzve.

Minnesota United – FC Dallas • 4-1 (2-1)
Helyszín: TCF Bank Stadium, Minneapolis – 22.055 néző
Gólszerzők: Ramirez (24.), Ibarra (35.), Finlay (71.), Danladi (88.), ill. Akindele (14.)
Kiállítás: – , ill. Akindele (81.)


A címvédő Seattle Sounders idegenben lépett pályára a Real Salt Lake otthonában.

A vendégek 12 veretlen meccs után kaptak ki! A találkozó második félidejében Savarino, és Mulholland jegyezték a gólokat, utóbbi találatát az első gólszerző asszisztja előzte. A Seattle lenullázódott, és zsinórban öt döntetlen után szenvedett vereséget.

A két klub egymás nyakán van a tabellán, ugyanis a Seattle a 4. Nyugaton, 3 ponttal előzve a mögötte álló, 5. pozíciót elfoglaló Real Salt Lake-et.

Real Salt Lake – Seattle Sounders • 2-0 (0-0)
Helyszín: Rio Tinto Stadium, Sandy – 19.786 néző
Gólszerzők: Savarino (52.), Mulholland (66.), ill.


Kanadában is rendeztek egy találkozót ma hajnalban, ugyanis a Vancouver Whitecaps a Colorado Rapids csapatát fogadta.

A hazai gárda újból győzni tudott, amely ezzel már ezzel zsinórban 7 találkozó óta nem talált legyőzőre! Az első félidő elején szerzett hazai gólra még a szünet előtt jött a válasz, és 1-1 lett az állás, ám a fordulás után a hazaiak első góljának szerzője, Montero gólpasszt is kiosztott, a találatért pedig, amely kiállította a 2-1-es végeredményt, Reyna felelt.

A Vancouver a Nyugati Főcsoport élén, míg a Colorado annak utolsó helyén áll! A Whitecaps ráadásul a második helyezett, egyben 2015-ös bajnok Portland Timbers csapatát 4 ponttal úgy előzi, hogy a kanadai klub eggyel kevesebb meccset játszott le eddig a bajnokságban!

Vancouver Whitecaps – Colorado Rapids • 2-1 (1-1)
Helyszín: BC Place, Vancouver – 22.120 néző
Gólszerzők: Montero (4.), Reyna (54.), ill. Badji (45.)

Nagy Dávid