Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Öt piros a nagy török derbin! – videóval

Tegnap este a török élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 6. fordulójában a Fenerbahce a városi rivális Besiktas csapatával csapott össze! A derbi három gólt, és öt piros lapot hozott!

IMG_20170924_103733Az őrült rangadó végén a Fenerbahce játékosai örülhettek! (forrás: dailymail.co.uk)

Szó szerint parázs összecsapásra került sor tegnap este a török élvonal 6. fordulójában, amikor Isztambulban városi derbire került sor a Fenerbahce és a Besiktas között. Egyébként is elég felfokozott körülmények mellett kerül sor a derbire, viszont a tegnapi összecsapásra ez hatványozottan igaz!

A Fenerbahce nyitotta a gólok sorát még a 20. percben, amikor Giuliano tizenegyesből talált be. A félidő végén két kiállításra is sor került! A 43. percben a két perccel korábban első sárgáját begyűjtő Quaresma megkapta második sárga lapját is, ezzel a kiállítás sorsára jutott a Besiktas támadója. Ám ezzel még nem ért véget a félidő, és a kiállítások sora, hiszen a 45. minutumban a Fener játékosa, Neto is piros lapot kapott, őt azonnal leküldte a bíró a pályáról!

A derbi hajrája lett még igazán felfokozott hangulatú. Hutchinson is begyűjtötte második sárga lapját, így a Besiktas a 85. percben kettős emberhátrányba került. Egy perccel ezután a túloldalon a Tottenhamtől kölcsönbe érkező Janssen is büntetőből talált be, így már 2-0-ra vezetett a Fenerbahce! Ezután is csak egy percet kellett várni a találkozó újabb találatára, ugyanis a 87. minutumban szépített a Besiktas a korábbi Liverpool játékos, Babel révén, ezzel a hajrára 2-1 volt az állás. Gólok viszont már nem, csak a piros lapok hullottak – a 88. percben a Fener részéről Köybasi kapott pirosat, míg a ráadás hatodik minutumában a Besiktasban szereplő Özyakup jutott a kiállítás sorsára, hiszen bezsebelte második sárgáját!

Győzelmének köszönhetően a Fener feljött a Besiktas nyakára közvetlenül, így a 4. helyen áll két pontra most legyőzött riválisa mögött.

https://youtu.be/020X0804BEc


A török bajnokság 2017/2018-as szezonja is még nagyon az elején jár, a tabella élén pedig a Besiktast, valamint a Fenerbahcét megelőzve a Galatasaray áll, amely számára még hátra van 6. fordulós meccse, így még a Besiktashoz képest is elléphet 5 ponttal a Galata. Az első négyes utolsója a Göztepe, amely eddig 10 pontot gyűjtött össze 6 bajnoki alatt. A nagy szezont maga mögött tudható Basaksehir is 10 pontot szebelt be eddig, és jelenleg a 6. helyen áll. A Bursaspor és a Trabzonspor a középmezőnyben vannak egymás nyakán, de az egész mezőny elég sűrű, viszont csak egy olyan klub van, amely csupán 1 pontot tudott összegyűjteni, az pedig az utolsó, 18. helyen álló Osmanlispor.

Mi a továbbiakban is beszámolunk a török bajnokság legizgalmasabb párharcairól és állásáról is, ezért is érdemes tehát a Fociclub.hu-ra kattintani!

Török bajnokság, 6. forduló
Fenerbahce – Besiktas • 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Giuliano (20. – büntetőből), Janssen (86. – büntetőből), ill. Babel (87.)
Kiállítás: Neto (45.), Köybasi (88.), ill. Quaresma (43.), Hutchinson (85.), Özyakup (90+6.)

A bajnokság állása a 6. fordulóban

IMG_20170924_103504

Nagy Dávid