Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vége a Bayern dominanciájának?

A Bundesligáról a legtöbb embernek a rekordbajnok Bayern München jut az eszébe. A bajorok lendülete az elmúlt években töretlen volt, senki nem tudta őket letaszítani a trónról. Idén azonban valami megtört.

arjen-robben-david-alaba-bayern-munchen-german-bundesliga-28012017_1vbjzkm73albi162xi5xf0apyk

Fölényesen nyerte az elmúlt a idényt a Bayern München. 82 egységet gyűjtve végeztek az élén, és a második helyezett Lipcse csak Neuerék hátát láthatta messziről, mivel hatalmas volt a lemaradásuk, nekik csak 67 pont jött össze, ám ez is ezüstérmet ért. Egy évvel korábban sem izzadt meg a bajor gárda a bajnoki címért. 10 ponttal előzték meg a Borussia Dortmundot, és emelhették magasba az újabb salátástálat. A 2012/13-as idénytől indult be a Bayern-henger, és egészen az idei bajnokságig könnyedén darálták be az ellenfeleket. Idén valami megtört.

Hosszútávú következtetéseket még nehéz levonni erről a bajnokságról, mivel még csak 6 fordulón vannak túl a csapatok. Azonban az feltűnő, hogy a Bayern szenved az idei versenykiírásban. Pénteken, a jóval esélytelenebbnek kikiáltott Wolfsburggal szemben gyűjthettek volna be három pontot a bajorok. Az első félidőben rendesen el is húztak, kétgólosra növelték az előnyüket a Farkasokkal szemben, azonban a 2. 45 percre megtört a lendület. Arnold szépített, majd Didavi lőtte be a vendégek számára 1 pontot érő találtot. Ezen a napon 2 ponttól vált meg a bajor gárda, de nem ez volt az egyetlen alkalom.

A harmadik fordulóban a Hoffenheimhez látogatottak, ahonnan pont nélkül távoztak a sima, 2:0-s vereség után. 6 fordulót követően. 4 győzelemmel, 1 döntetlennel és 1 vereséggel 3. helyen áll a gárda. 13 egységgel rendelkeznek, és 3 pont a differencia a listavezető Dortmunddal szemben. Ők még veretlenek az idei kiírásban, 5 győzelemmel, és 5 vereséggel. Vajon ez az esztendő lesz az, amikor vége szakad a bajorok egyeduralmának?

kép: ujszo.com

Nagy Gábor