Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: az utolsó percekben győzött a Milan, kikapott a Hoffenheim! – videóval

A Bajnokok Ligája után a másik nemzetközi sorozatban az Európa-ligában is a csoportkör második fordulóját rendezték meg csütörtök este. 

DK1a5ErWsAMQVQp

A horvát bajnok nem ijedt meg a San Siróban és bátran kezdték a mérkőzést az AC Milan együttese ellen a D-csoport 2. fordulójában az Európa-liga csoportkörében. Az első komoly lehetőség is a vendégek előtt adódott a 3. percben, miután Heber került ziccerbe, azonban a horvátok játékosa a kapu jobb odala mellé lőtt. A milánói együttes első ziccerét kihasználta miután a 14. percben egy pazar egyéni akció után André Silva bombázott a jobb alsó sarokba védhetetlenül. A 27. percben komoly egyenlítési lehetőség adódott a Rijeka előtt, Puljic helyzetét védte nagy bravúrral Donnarumma. Az első játékrész további részében pörögtek a percek eseménytelenül, komoly ziccer nem adódott egyik kapu előtt sem.

Fordulást követően is az első komoly lehetőség is a vendégek előtt adódott, de ezúttal sem sikerült góllal befejezniük az akciót a horvátoknak. A piros-feketék pedig szinte az első játékrész forgatókönyvét másolták és az 54. percben egy szöglet utáni kavarodás után gólt szereztek. Musacchio jókor jó helyen és a hálóba vágta a labdát. A gólt követően sokáig eseménytelenül teltek a percek, egyik gárda előtt sem adódott komoly gólszerzési lehetőség. A mérkőzés hajrájára pedig a milánióak szinte a zsebükben érezhették a három pontot, azonban a horvát bajnok nem adta fel és hibára kényszerítették az olaszokat. A 84. percben Bonucci hibája után Acosty tört a milánóiak kapujára és szépített. A hajrára a vendégek mindent egy lapra tettek fel és támadtak, aminek  következtében Romagnoli csak szabálytalanul tudta megállíani horvát ellenfelét a tizenhatoson belül. A büntetőt Elez értékesítette, ugyan Donnarumma még hozzáért, de nem tudta hárítani. A ráadásban jött az újabb csattanó és Cutrone begyötörte a milánóiak győzelmet jelentő találatát. Ezzel pedig a piros-feketék második mérkőzésüket is megnyerték és vezetik csoportjukat.

Európa-liga, D-csoport, 2.forduló 

AC Milan – Rijeka 3-2 (1-0)
Helyszín: Stadio Giuseppe Meazza, San Siro, Milánó, Vezette: Grinfeld (izraeli)
Gólszerzők: André Silva (14.), Musacchio (54.), Cutrone (90+4.) ill. Acosty (83.), Elez (90., büntetőből)
Sárga lapok: Bradaric (43.), Elez (82.)
Kiállítás: 

Milan: Donnarumma – Romagnoli, Bonucci, Musacchio – Borini, Kessié (Mauri 70.), Calhanoglu (Bonaventura 46.), Locatelli, Abate – Silva (Suso 82.), Cutrone. Vezetőedző: Montella.

Rijeka: Sluga – Vesovic, Elez, Zuparic, Zuta – Kvrzic (Acosty 58.), Misic, Bradaric, Heber – Puljic (Crnic 80.), Pavicic (Males 71.). Vezetőedző: Kek.

https://www.youtube.com/watch?v=4elhy4xVlWE

A csoport másik mérkőzésén:

AEK Athén (görög) – Austria Wien (osztrák) 2-2 (1-1)
Helyszín: Olympic Stadium of Athens “Spiros Louis”, Athén, Vezette: Gil (lengyel)
Gólszerzők: Livaja (28., 90.) ill. Monschein (43.), Tajouri (49.)

A D-csoport másik mérkőzésén a görög AEK Athén a hétvégi szenzációs győzelme után hazai pályán fogadta az osztrák Austria csapatát, akik az első fordulóba hazai pályán egy ötöst kaptak az AC Milantól. A mérkőzésen a 28. percben a hazai együttes szerzett vezetést Livaja révén, aki egy kipattanót helyezett a hálóba. A vendégek azonban még az első játékrészben egyenlítettek miután  Felipe Pires tette Christoph Monschein elé a labdát, ő pedig bepasszolta az üres kapuba. Az második játékrész elején szinte azonnal megszerezte a vezetést a bécsi együttes  Tajouri  távoli lövésével. A vendégek nem bírták a hazai együttes nyomását a második félidő hajrájában és a találkozó 90. percben Livaja másodszor is betalált pontot mentett a görögöknek.

Európa-liga, C-csoport, 2.forduló:

Ludogorets (bulgár) – Hoffenheim (német) 2-1 (0-1)
Helyszín: Bragai Városi Stadion, Braga, Vezette: Raczkowski (lengyel)
Gólszerzők: Dyakov (46.), Lukoki (72.) ill. Kaderabek (2.)

A C-csoportban a bolgár Ludogorets Razgard együttese a Bundesligában idén is remeklő Hoffenheim együttesét fogadta. A mérkőzésen egy nagyon gyors góllal a vendégek szereztek vezetést Kaderabek góljával. Az első játékrészben a hazaiak komoly erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében, de az első 45 percben nem jött össze az egyenlítés. Fordulást követően szinte azonnal kiegyenlítettek a bolgárok Dyakov révén a 46. percben. A folytatásban is a hazaiak akarata érvényesült és veszélyesebben is futballoztak, aminek eredményeképpen a 72. percben Lukoki vezetést szerzett a hazaiaknak amivel otthon tartották a három pontot.

Braga (portugál) – Basaksehir (török) 2-1 (1-1)
Helyszín: Ludogorec Arena, Razgrad, Vezette:
Gólszerzők: Hassan (26.), Fransergio (89.) ill. Belozoglu (28.)

A csoportok állása két fordulót követően:

EL

Képek: uefa.com

Ondik Gábor