Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Gálázott az Arsenal – videóval

Alaposan bekezdett az Arsenal a H. csoportban, míg a G-ben Korhuték a Plzennel találkoztak az Európa-liga második körében.

FBL-EUR-C3-BATE-ARSENAL

Kissé felforgatott kezdővel állt ki a BATE Boriszov ellen Arséne Wenger együttese, hiszen a francia menedzser ezúttal két abszolút újonc játékosnak is bizalmat szavazott, de nem lógtak ki a sorból. Sőt. Ellenben a prímet a rutinos labdarúgók vitték, különösen Walcott volt elemében. A huszonharmadik percre lényegében le is tudták a meccsek a londoniak. Viszont a félóra alatt esett négy gól mellett igencsak lüktető összecsapást vívott egymással a két együttes. Az első félidőre teljesen megérdemelten mehetett kétgólos különbséggel pihenni az angol brigád. A második félidő elején aztán Giroud is meglőtte a maga gólját, amire a félidő derekán tudott ugyan válaszolni a BATE, ám az Arsenal sikerét semmi sem veszélyeztette.

BATE – Arsenal 2-4 (1-3)
Borisov Arena, Vezette: Stefanski (lengyel)
Gólszerzők: Ivanic (28.), Gordejcsuk (67.) ill. Ivanic (28.) ill. Walcott (10., 23.), Holding (26.), Giroud (49., 11-esből)
Sárga lapok: Dragun (49.), Milunovic (64.), Ivanic (87.) ill. –
Kiállítva: – ill. –

BATE: Serbickij – Rios, Gajducsik, Milunovic, Poljakov (M. Volodjko, 25.) – A. Volodjko (Baga, 85.), Dragun – Gordejcsuk, Ivanic, Stasevics – Rogyionov (Szignevics, 55.). Vezetőedző: Aleksandr Jermakovics

Arsenal: Ospina – Holding, Mertesacker, Mustafi – Nelson (McGuane, 79.), Willock (Nketiah, 89.), Elneny, Maitland-Niles – Walcott, Wilshere – Giroud. Menedzser: Arséne Wenger

https://www.youtube.com/watch?v=dSZnQxgYZA4

A másik összecsapáson a Köln második meccsét is elveszítette a H. csoportban, így nehéz helyzetbe került a német együttes. Abszolút nem a germán csapatok hete Európában a mostani. A BL-ben mind a Dortmund, mind a Bayern, mind Leipzig vereséget szenvedett, ezt a sort folytatta a belgrádi Crvena zvezda ellen a kölni társaság is.

Köln – Crvena zvezda 0-1 (0-1)
G.: Boakye (30.)

A csoport állása:

 el-h

Hátrányból nyert a román FCSB a G. csoportban, miután a svájci Lugano az első negyedóra végén megszerezte a vezetést. Kiegyenlített játékrész után a második félidőben magasabb fokozatra kapcsoltak a románok, és Budescu valamint Maranho találataival hibátlanul vezetik a csoportot.

Lugano – FCSB 1-2 (1-0)
G.: Bottani (14.) ill. Budescu (58.), Maranho (64.)

Hiába nyert az előző körben a Korhut Mihályt is soraiban tudó Hapoel Beer-Sheva a Lugano ellen, ezúttal meg kellett elégednie a tisztes helytállással Plzenben. A házigazdák kétszer is vezettek, de az izraeli bajnoknak nem volt válasza a második találatra.

Plzen – Beer-Sheva 3-1 (1-0)
G.: Petrzela (30.), Kopic (76.), Bakos (90.) ill. Nwakaeme (69.)

A csoport állása:

El-G

~GS~