Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa-liga: Az Arsenal fehérorosz, a Milan horvát ellenféllel találkozik – előzetes

A BL kistestvére, az Európa-liga is folytatódik a második fordulójával. A nagyágyúk közül pályára lép az Arsenal, a Milan és az Everton is, de magyar légiósokat is figyelhetünk klubcsapataikban. Lássuk a csoportkör második fordulójának mérkőzéseit!

euro1

A-csoport:

17:00 Asztana – Slavia Praha (TV: Digisport 1)
21:05 Maccabi Tel Aviv – Villarreal

Kleinheisler László csapata, az FC Asztana nem volt ellenfél a spanyol Villarreal számára az előző körben. A magyar játékos nem volt a keretben sem. A cseh klub szolid győzelmet aratott az izraeli csapat felett, most pedig az Asztana lesz a következő ellenfele.

B-csoport:

21:05 Partizan – Dinamo Kijev (TV: Digisport 2)
21:05 Skenderbeu – Young Boys

Ebben a csoportban is érdekelt egy magyar játékos, méghozzá Kádár Tamás, akinek csapata, a Dinamo Kijev kötelező győzelmet aratott a Skenderbeut felett, most pedig a szerb Partizan otthonába utazik. A svájci Young Boys csak egy pontot tudott szerezni a szerbektől, és most javíthatnak az albán csapat ellen.

C-csoport:

21:05 Ludogorets – Hoffenheim
21:05 Braga – Istanbul Basaksehir

A sérüléssel küszködő Szalai Ádám csapata, a Hoffenheim a Ludogorets otthonába látogat, miután az előző körben legyőzte a Bragát. A portugál klub most Törökországban bizonyíthat az eddig csak egy pontot gyűjtő Istanbul Basaksehir ellen.

D-csoport:

21:05 AEK Athen – Austria Wien
21:05 AC Milan – Rijeka (TV: RTL II)

A D csoportban szerepel az olasz AC Milan, akik nagy arányú győzelmet arattak az előző fordulóban az Austria Wien ellen, most pedig a horvát Rijeka ellen bizonyíthat, hogy képes lesz visszakerülni Európa elitjébe. A görög AEK Athennek sikerült nyernie a horvátok ellen, most pedig az osztrákok következnek.

E-csoport:

21:05 Lyon – Atalanta (TV: Digisport 1)
21:05 Everton – Apollon (TV: Digisport 3)

Nem megy jól mostanság az Evertonnak, akik a legutóbbi fordulóban 3-0-ra kaptak ki az Atalantától, ám a ciprusi Apollon csapata könnyebb ellenfélnek várható. Az olaszok most a Lyon otthonába látogatnak, ami nem lesz sétagalopp a csapatnak.

F-csoport:

21:05 Lokomotiv Moszkva – Zlín
21:05 Sheriff Tiraspol – Kobenhavn

Érdekesen alakult az F csoport első fordulója, hiszen mind a két mérkőzés gól nélküli döntetlennel fejeződött be. Ezen változtathatnak majd ma este.

G-csoport:

19:00 Plzen – Hapoel Be’er Sheva
19:00 Lugano – Steaua Bukarest

Az izraeli Beer-Seva, akik Korhut Tamást is foglalkoztatják, 2-1-re legyőzték a szintén egy magyar Vécsei Bálint csapatát, a Luganót. A román Steaua Bukarest 3-0-ra nyert a cseh Plzen ellen, akik most az izraelieket fogadják.

H-csoport:

19:00 BATE Borisov – Arsenal (TV: Digisport 1)
19:00 FC Köln – Crvena Zvezda

Majdnem meglepte az Arsenalt a Köln az előző körben, de végül sikerült fordítaniuk, és megnyerniük a mérkőzést. Arsene Wenger gárdájának most a BATE Borisovot kell majd legyőznie, hogy továbbjussanak a csoportból.

I-csoport:

19:00 Salzburg – Olympique Marseille
19:00 Konyaspor – Guimaraes

A portugálok csak egy 1-1-es döntetlent tudtak játszani a Salzburggal, most pedig Törökországba látogatnak, a Konyaspor otthonában. Jól nyitott a Marseille, hiszen ha csak egy góllal is, de sikerült legyőzniük a törököket, most pedig Ausztriába utaznak.

J-csoport:

19:00 Athletic Bilbao – Zorya Lugansk
19:00 Östersunds – Hertha BSC (TV: Digisport 2)

Dárdai Pál vezette Hertha csak egy gól nélküli döntetlen játszott a baszk csapattal, de most a svéd Östersunds ellen javíthatnak, ám ők legyőzték az ukrán Zoryát. Így talán a Bilbaónak lesz könnyebb dolga ma este.

K-csoport:

19:00 Lazio – Zulte – Waregem
19:00 Nice – Vitesse

A K csoportban papírforma szerint alakultak a meccsek, a Lazio és a Nice is hozta a kötelezőt idegenben, ami most saját stadionjukban akár folytatódhat is.

L-csoport:

19:00 Zenit – Real Sociedad (TV: Digisport 3)
19:00 Rosenborg – Vardar Skopje

A játéknap egyik legérdekesebb meccse lehet a szentpétervári Zenit és a spanyol Real Sociedad összecsapása. Mindketten nagy arányú győzelmet arattak az előző körben, de most egy nehezebb feladat vár rájuk egymás ellen.