Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hibátlan magyar lányok!

A legnehezebb ellenfélnek tartott Norvégia ellen zárta az Eb-selejtezőket a magyar U17-es válogatott. Nem is akárhogy.

csoportelső!!

A tét nem volt kicsi, hiszen a norvégok ellen dőlt el, hanyadik helyen jut az elitkörbe Schumi Dorottya csapata. Nos, a mieink nem ijedtek esélyesebbnek tartott vetélytársuktól, sőt. Pedig az előny tulajdonképp a skandinávoknál volt, lévén jobb gólkülönbséggel várták az összecsapást, így a döntetlen az ő javukra billentette volna a mérleg nyelvét. Ehhez képest a mieink a meccs elején betaláltak, amivel nyugodt folytatást tudtak biztosítani maguknak. És bár fölényben futballozott a norvég társaság, a lelkesedés, és a masszív védekezés elég volt ahhoz, hogy ne tudjanak gólt szerezni. A második játékrész második felében már érezhető volt a fáradtság a magyar lányokon, de továbbra is féken tartották az északiakat, akik így csak második helyen jutottak tovább.

„Óriási gratuláció jár a csapatnak, nagyot fociztak ma a lányok, igazi csapatmunka volt ez a győzelem – értékelte a sikert Schumi Dorottya. – Örülök, hogy ennyire erős a csapategység, és tudnak egymásért küzdeni a játékosok. Végig fegyelmezetten futballoztunk, és annak külön örülök, hogy a gólunkat begyakorolt variációból szereztük. A csapatból többen szerepeltek már a tavaszi elitkörben, amelyen közel álltak az Eb-részvétel kiharcolásához, most pedig – az új játékosokkal együtt – ismét bebizonyították, hogy nagyszerű teljesítményre képesek.”

hunnor1

Magyarország – Norvégia 1-0 (1-0)
G.: Fördős Beatrix (7.)

Magyarország: Terestyényi Anna – Nagy Virág, Jánosi Ninetta, Fördős Beatrix, Csolti Réka – Czellér Dorottya, Buzás Kata, Pusztai Sára (Kovács Eszter, 82.) – Szélpál Nóra, Nagy Vanessza (Papp Luca, 71.), Pintye Vivien (Erdész Fanni, 84.)

A csoport végeredménye:
1. MAGYARORSZÁG 9 p. (9-0), 2. Norvégia 6 p. (14-1), 3. Bulgária 3 p. (1-10), 4. Moldova 0 p. (0-13)

~GS~