Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Kaká duplázott, az Orlando kiütötte Németh Krisztián klubját! – videóval

Mozgalmas játéknapon vannak túl az MLS, azaz az észak-amerikai profiliga csapatai, amelyek az elmúlt hajnalban hétközi bajnokit játszottak. Az Orlando City Kaká vezérletével nyert kiütéssel, míg az Atlanta is simán győzött. De pályán volt még többek között a Dallas, a Houston, a Los Angeles, valamint a New York City, valamint a címvédő Seattle is.

IMG_20170928_095628Kaká kétszer talált be, míg klubja összesen hatot vágott a New Englandnek! (forrás: twitter.com/MLS)

Az Orlando City otthonában lépett pályára a rájátszásba jutásra szintén – ahogy a hazaiak is – matematikailag még esélyes New England Revolution, melynek kispadján ott volt Németh Krisztián, aki visszatért eltiltásából. Szoros versenyfutás volt a két klub között Nyugaton, a tabella ezt mutatta, s mindkét együttes próbálta megragadni utolsó lehetőségei egyikét arra, hogy ott lehessen a Play-offban.

Ezúttal is lett kiállított a Revolution részéről, hiszen a 11. minutumban a videós visszanézést követően a játékvezető Kouassi számára mutatta fel a piros lapot. Ezek után a 32. percre már kapott is két gólt a vendégcsapat – először, a 22. minutumban Nocerino volt eredményes, majd tíz perccel ezután Hines is betalált, aki fejjel volt eredményes a szöglet után (2-0). A félidő hajrájában jött a brazil klasszis is, vagyis Kaká, aki bombasztikus gólt vágott a léc alá, így már hárommal ment az Orlando (3-0)! De nem ezzel a találattal zárult a félidő, ugyanis a hosszabbítás első percében Nguyen szintén nagy lökete akadt be, méghozzá szabadrúgásból (3-1)!

A térfélcserét követően is vágott hármat az Orlando, de már a túloldalról nem jött válasz! A második félidőben először Kaká talált be, aki ezzel duplázott, s a 77. percben közelről vágta be a labdát Dwyer passza után (4-1)! Majd jött maga Dwyer is egy találattal! Az amerikai támadó óriási gólt lőtt a vendég kapuba a 84. minutumban, így már néggyel vezetett az Orlando (5-1)! A végén Youton állította be a végeredményt, aki a 90. percben távolról lőtt szintén nagy gólt a New England kapujába, így kiütéses, ötgólos sikert aratott a floridai klub (6-1)!

Magabiztos győzelmével beérte pontszámban (38 egységgel) most legyőzött ellenfelét az Orlando City, melynek szintén továbbra is van esélye bejutni a rájátszásba.

Orlando City – New England Revolution • 6-1 (3-1)
Helyszín: Orlando City Stadium, Orlando – 23.018 néző
Gólszerzők: Nocerino (22.), Hines (32.), Kaká (43., 77.), Dwyer (84.), Youton (90.), ill. Nguyen (45+1.)
Kiállítás: – , ill. Kouassi (11.)


Folytatta jó szériáját hazai környezetben az Atlanta United, amely verhetetlen eddig új stadionjában.

Az újonc alakulat vendége magyar idő szerint ma hajnalban a Philadelphia Union együttese volt, mely legutóbb Nikolics csapatát, a Chicago Fire-t győzte le 3-1-re.

A 33. minutumban épp Gressel adta a gólpasszt, a hálóba pedig a bal szélről a bal alsóba lőtte a labdát Martinez (2-0)!

A szünethez érve magabiztos előnyre tett tehát szert az Atlanta. A sorminta viszont úgy tűnt, hogy a szünet után is folytatódik, ugyanis az 55. percben Villalba a második gólszerző passza után vette be a vendég kaput, azaz újból az eggyel korábbi gólszerző felelt az asszisztért – csak volt egy bökkenő, a gólt a visszanézés után nem adta meg a játékvezető les miatt, így maradt a 2-0-s eredmény. Viszont a lefújásig csak összejött még a harmadik gól hazai részről! A 89. minutumban Villalba passzát Peterson váltotta gólra (3-0)!

Mostani sikerével együtt legutóbbi 6 mérkőzése során egyszer sem talált legyőzőre az Atlanta United, amely szorosan a New York City nyakán a harmadik a Keleti Főcsoportban, s ami még fontosabb, hogy bejutott a rájátszásba! Ezzel szemben a Philadelphia Union – szintén Keleten – csupán az utolsó előtti, vagyis a tizedik, és reális esélye már elég kevés van a Play-offban való szereplésre.

Atlanta United – Philadelphia Union • 3-0 (2-0)
Helyszín: Mercedes-Benz Stadium, Atlanta – 43.006 néző
Gólszerzők: Gressel (27.), Martinez (33.), Peterson (89.), ill.


A kanadai Montreal Impact a New York Cityt fogadta a Stade Saputo gyepén. A vendégek a Keleti Főcsoportban elfoglalt második helyük még biztosabbá tétele miatt hajthattak, míg a hazaiak az első 6, azaz a rájátszást erő pozíciók eléréséhez szerettek volna közelebb kerülni.

Az első félidőben a vendégek akarata érvényesült, akik a 29. minutumban Harrison nagyszerű góljával kerültek előnybe Wallace passza után. A fiatal tehetséges angol gólszerző már a 10. találatát szerezte a szezonban (0-1)!

A folytatásban beállt a sérüléséből visszatérő David Villa is, a spanyol klasszis pedig a gólpasszt jegyző Wallace helyet vette át. A lefújásig gól már nem született, de így is nyert a City, amely maradt második Keleten és már biztos résztvevője a rájátszásnak, míg a Montreal ezzel együtt a legutóbbi hét meccséből hat alkalommal kikapott, egyszer pedig nyert a Toronto elleni őrült, 5-3-as eredménnyel véget ért bajnokin.

Montreal Impact – New York City • 0-1 (0-1)
Helyszín: Stade Saputo, Montréal – 16.005 néző
Gólszerzők: – , ill. Harrison (29.)


A tavaly brillírozó Colorado Rapids csapatát az elmúlt szezon alapszakaszának győztese, az FC Dallas fogadta.

A vendégeknek nem volt sokáig részük szívélyes fogadtatásban, ugyanis tíz perc sem kellett, és Howardék már 2-0-s vesztésre álltak! Először Figueroa vette be USA válogatott hálóőrének kapuját a 6. percben, majd a 9. minutumban a korábbi Fradi-játékos, Lamah duplázta meg a texasi klub előnyét (2-0)!

A Dallasnak többre nem is volt szüksége, és hiába volt két kaput eltaláló lövése a szünet után a Colorado csapatának, az eredmény a lefújásig nem változott. Győzelmével az FC Dallas jelenleg a 6. Nyugaton, azaz pont bejutna a rájátszásba, a Colorado sorsa ezzel szembeni már korábban megpecsételődött.

FC Dallas – Colorado Rapids • 2-0 (2-0)
Helyszín: Toyota Stadium, Frisco – 14.566 néző
Gólszerzők: Figueroa (6.), Lamah (9.) ill.


A Houston Dynamo hazai környezetben lépett pályára, vendége pedig a szebb időket is megélt, de ezúttal a rájátszásról már lecsúszó Los Angeles Galaxy volt. Ezzel szemben a hazaiak számára még reális esély a bajnokság második szakaszába jutás.

A vendégek korán előnybe kerültek, hiszen Beasley a 3. percben a saját kapujába talált (0-1). Ám saját játékosa által is eredményes tudott lenni negyedórán belül a Galaxy, amely Alessandrini révén a 12. minutumban megduplázta előnyét, így borulni látszott a papírforma Texasban (0-2)! A félidő vége előtt viszont még szépített a Houston – a 26. percben Martinez szerezte meg az első hazai gólt (1-2).

A folytatásban hamar jött az újabb találat, ugyanis a 47. percben megszerezték harmadik góljukat a vendégek! Ekkor Jamieson talált be, így két góllal ment az utóbbi időben gyengélkedő, és a rájátszásról lemaradó Los Angeles Galaxy (1-3). A hajráig úgy tűnt, meglesz a Galaxy számára a siker, viszont jött Elis, aki duplázott! A hazaiak labdarúgója először a 84. percben talált be büntetőből (2-3), majd a 88. minutumban duplázott, ezzel pedig kialakult a végeredmény (3-3)!

Döntetlenjével a Houston továbbra is lőtávon belül van, ami a Play-offért folyó harcot illeti, s a 7. helyen 40 ponttal áll, csupán 1 ponttal és 1 hellyel lemaradva a nagy texasi rivális FC Dallas csapatától, amely jelen állás szerint bejutna a rájátszásba.

Houston Dynamo – Los Angeles Galaxy • 3-3 (0-2)
Helyszín: BBVA Compass Stadium, Houston – 16.062 néző
Gólszerzők: Martinez (26.), Elis (84. – büntetőből; 88.), ill. Beasley (3.), Alessandrini (12.), Jamieson (47.)


A címvédő Seattle Sounders a kanadai Vancouver Whitecaps csapatát fogadta, azaz Cascadia Cup-meccsre került sor. A hétközi bajnokin a CenturyLink Field-en a hazai nagyágyúk szállították a győzelmet!

Kicsivel több, mint negyedóra elteltével Rodriguez révén került előnybe a Seattle, s a szünetig már nem is változott az eredmény (1-0)! A folytatásban jött Lodeiro, kinek 62. percben szerzett találata megnyugtató előnyt jelentett már a Sounders számára (2-0), majd nem sokkal ezután beköszönt az élő legenda, Clint Dempsey is (3-0)! Ezzel a három góllal nem meglepő módon el is dőlt a meccs, főként, hogy a kanadai klub szépíteni sem tudott már a rangadón.

Győzelmével egy pontra van már csak a Seattle Nyugati negyedikként az éllovas, most legyőzött Vancouvertől.

Seattle Sounders – Vancouver Whitecaps • 3-0 (1-0)
Helyszín: CenturyLink Field, Seattle – 41.868 néző
Gólszerzők: Rodriguez (17.), Lodeiro (62.), Dempsey (69.), ill.

Nagy Dávid