Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: megvan Stieber első gólja a ligában! – videóval

Az MLS hétközi fordulójában magyar idő szerint ma hajnalban a Stieber Zoltánt a soraiban tudó DC United a New York Red Bulls otthonában szerepelt. A magyar középpályás az ellenfél kapuját bevéve is nyomatékosította, hogy joggal szerepel hétről hétre klubja kezdőjében, ugyanis megszerezte első tengerentúli gólját! Stieber klubja végül hat gólt hozó meccset játszott az elmúlt hajnalban.

USATSI_10312380Mullins is betalált a New York Red Bulls otthonában (forrás: dcunited.com)

Újból Stieber Zoltánnal a kezdőjében lépett pályára a washingtoni DC United, amely a New York Red Bulls otthonában játszott. A vendégek már lényegében nem juthatnak be a rájátszásba, ám a New York-i klubnak még bőven van esélye erre.

A hazaiak kevesebb, mint 20 percnyi játék után megszerezték a vezetést Adams révén, aki nagy gólt varrt a jobb felsőbe (1-0).

Viszont a félidő hosszabbításában egyenlített a DC United, ráadásul Stieber Zoltán révén, aki először volt eredményes új csapatában! Stieber lövése – melyből a gól született – volt az első kaput eltaláló próbálkozás a vendégek részéről a szünetig. A magyar játékos szabadrúgása talált utat a kapuba, melynek során a laposan rálőtt labda a sorfalon megpattanva talált utat a hazai kapuba (1-1)!

A második játékrészben Stieberék a vezetést is meg tudták szerezni, hiszen abban a támadást, melyben a magyar is részt vett, végül Mullins zárta góllal a 70. percben (1-2)! Ám nem tartott sokáig a vendégek előnye, hiszen a 74. minutumban Adams meglőtte második gólját a nagy kavarodás közepette (2-2). De ennyivel nem érték be a hazaiak, akik 8 perc leforgása alatt fordítottak is! Veron révén a New York Red Bulls a 78. percben büntetőből került újból előnybe (3-2)! Úgy festett meg is lesz a három pont a hazaiaknak, viszont a hosszabbítás első percében Escobar öngóljával egyenlített a DC United, így hat gólt, és pontosztozkodást hozott ez a fordulatos bajnoki (3-3)! Stieber újból jól szerepelt, meglőtte tehát első gólját is új csapata színeiben, és végig a pályán volt a meccs kezdetétől fogva!

A New York Red Bulls az egy szerzett ponttal is megőrizte 6. helyét Keleten, amely tehát rájátszást ér, de még nincs minden lefutva, míg a DC United továbbra is az utolsó, vagyis a 11. szintén a Keleti Főcsoport tagjaként.

MLS, alapszakasz
New York Red Bulls – DC United • 3-3 (1-1)
Helyszín: Red Bull Arena, Harrison – 16.538 néző
Gólszerzők: Adams (19., 74.), Veron (78. – büntetőből), ill. Stieber (45+1.), Mullins (70.), Escobar (90+1. – öngól)

Nagy Dávid