Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olasz kivégzés Újpesten

Nem volt egy súlycsoportban a felkészülési meccsen a magyar és a talján válogatott.

u21

A kép csalóka, a mieink nyomozták jobbára a labdát, nem az olaszok. fotó: mlsz.hu

Valódi erőfelmérő előtt állt a magyar együttes a Szusza stadionban az olaszok ellen, hiszen az Azurrik több Serie A-s labdarúgót is neveztek a keretbe, így például a Milan két alapembere, Locatelli és az El-ben legutóbb győztes gólt szerző Cutrone is a kezdőben kapott helyet. A mieinknél Szoboszlai Dominik 17 esztendősen ismét kezdőként léphetett pályára az idősebb korosztályban. A nevek ellenére jól kezdett a magyar együttes, kár, hogy Kecskés kezét érintette a labda, majd a másik oldalon Depaoli löketébe nézett bele csúnyán Tóth Bence, aki röpke ápolás után visszatért. Hét perc elteltével átvette az irányítást az olasz válogatott, amely a tizenkettedik percben Cutrone villant, ám éles szögből leadott lövése a kapufáról pattant vissza Demjén Patrik kezébe. S ahogy az várható volt, az olaszok egy szemre is tetszetős támadás végén Chiesa lőtt, Demjén védett, de a második hullámban érkező Cutrone a kipattanót a léc alá vágta, ugyanakkor elmarasztalható a védelem, hiszen a Milan labdarúgója teljesen üresen csaphatott le a Demjénről kijövő labdára. A kapott gól nem törte meg a mieinket, lévén nem sokkal később Vida bombázott, Scuffetnek bravúrra volt szüksége, hogy védjen. Ezt követően Lenzsér buktatta tizenegyest érően Chiesát, a labda mögé Cutrone állt, a jobbra vetődő Demjén mellett a bal alsóba helyezett. Aztán hiába volt mezőnyben több jó megoldása a magyar együttesnek, az olaszok Chiesa révén már a harmadik góljukat szerezték. Két kapufás találat volt, ugyanis 22-ről ellőtte, a jobb kapufáról a balra pattant, majd a gólvonal mögé gurult a labda, hogy aztán ismét Demjénnek kelljen védenie, viszont a szögletet követően Depaoli szerezte a negyedik olasz gólt. Fél óra alatt négyet kapni nem a mieink sajátja volt az elmúlt időszakban, most viszont sikerült. Az olaszok tulajdonképpen negyedóra alatt macska-egér játékká változtatták az összecsapást. Demjén Patriknak nem volt könnyű dolga a továbbiakban sem, például Adjapong lövésénél mellényúlt, szerencséjére lelassult a játékszer, így a berobbanó Cutrone elől el tudta paskolni. Azt meg kell jegyezni, hogy az első félidőben látottak alapján a háromvédős felállás nem volt ínyére a magyar együttesnek, amelynek tagjai jobbára több játékperccel rendelkeznek, viszont az olaszok gyorsasága, és technikai tudása is jócskán a mieink fölé emelte őket. A németek elleni győzelem után rossz volt látni, mennyire szétesően, kapkodva játszott válogatottunk a taljánok ellen. Sőt! Az egyéni hibák sorozata után az ötödik gólt is megszerezte a vendégegylet Chiesa második találatával. Szarvashibák előzték meg a gólokat, míg elől szinte semmi nem sikerült.

A szünetben Michael Boris négy cserét is eszközölt, az első félidő talán legjobb magyarja, Szoboszlai Dominik, illetve Koszta Márk, Spandler Csaba és Lenzsér Bence maradt az öltözőben, a helyükre Gazdag Dániel, Szalai Attila, Szivacski Donát és Korozmán Kevin lépett pályára. Negyedóra múlva újabb négy labdarúgónkat váltotta le Boris, majd az olaszok is változtattak. A szünetet követően jobban nézett ki együttesünk játéka, az olaszok ebben a periódusban már jóval kevesebb lehetőséget tudtak kidolgozni. Húsz perccel a vége előtt aztán megint villantak a taljánok, Verde tüzelt mellé nem sokkal. Bő negyedórával a vége előtt Makrai Gábor szinte már-már védjegyévé váló góllal szépített: Capradossi passzát követően Scuffet addig várt, míg a DVTK csatára megszerezte tőle a labdát, s az üres kapuba helyezett, majd ugyanő ez védőt befűzve tekerhetett, de Scuffet a helyén volt. Hogy ezek csak felvillanások voltak, arról Orsolini tett. Egy szögletet követő ollózás után a cserecsatár sarokkal mattolta Demjént. S ha szegény embert az ág is húzza, mit mondjunk a magyarokra, akik közül Orsolini beadása után Zachán kis híján saját kapuját vette be, Demjén azonban reflexből belekapott a labdába, a szöglet utáni kontrából Szabó Bence lőtt mellé. Rá két percre Szivacski harcolt ki büntetőt Capradossi mellett, melyet Makrai higgadtan értékesített.

Magyarország – Olaszország 2-6 (0-5)
Szusza stadion, vezette: Ocenas (szlovák)
Gólszerzők: Makrai G. (73., 88., a másodikat 11-esből) ill.: Cutrone (17., 24., a másodikat 11-esből), Chiesa (29., 44.), Depaoli (32.), Orsolini (79.)
Sárga lapok: Zsótér (41.), Szalai (50.)
Kiállítva:

Magyarország: Demjén – Lenzsér (Szivacski, a szünetben), Kecskés Á. (Zachán, 57.), Tóth B. (Gergényi., 66.) – Katona M. (Tóth M., 57.), Szoboszlai (Gazdag D., a szünetben), Vida M. (Szabó B, 66.), Koszta M. (Korozmán K., a szünetben), Spandler (Szalai A., a szünetben) – Bíró B. (Makrai G., 57.), Zsótér (Hinora, 57.). Szövetségi edző: Michael Boris

Olaszország: Scuffet – Calabria, G. Mancini (Varnier, 70.), Romagna (Capradossi, 60.), Adjapong (Pezzella, 70.) – Depaoli (Parigni, 60.), Locatelli (Pessina, 60.), Murgia, Chiesa (Orsolini, a szünetben) – Vido (Favilli, 60.), Cutrone (Verde, a szünetben). Szövetségi edző: Luigi Di Biagio

~GS~