Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ronaldót a háta mögé utasítva lett gólrekorder Lewandowski

Miközben a klubfutball szünetel, a válogatott foci “reneszánszát éli”, avagy Európában és a világ számos kontinensén a 2018-as oroszországi világbajnokságra való kvalifikációért harcolnak az egyes nemeztek. Roberto Lewaandowski mindeközben válogatott gólrekorder lett, mesterhármast szerzett, a selejtezősorozat góllövőlistáján pedig megelőzte az eddigi éllovas Cristiano Ronaldót.

30e23610669757.560e8ca2bde8e

Fantasztikus mérkőzésen van túl a Bayern München klasszis csatára Robert Lewandowski. Az örmények elleni utolsó előtti selejtezőmérkőzésen idegenben lépett fel a a lengyel nemzeti csapat, s aratott fölényes 6:1-es győzelmet, mely pontegyelősé esetén még jól jöhet, hiszen ha azonos pontszám alakul ki két válogatott között, akkor elsősorban a gólkülönbség rangsorol, s nem pedig az egymás elleni párharc eredménye.

A gólokban gazdag sikerből Lewandowski egy mesterhármassal vette ki a részét, aki ezzel maga mögé utasította a selejtezősorozat góllövőlistáját vezető Cristiano Ronaldót. A portugál kiválóság 14 találattal várja az utolsó két fordulót, a bayern klasszisa emelte a tétet és 15-nél tart. Ám ennél is fontosabb rekord és nagyobb mérföldkő, hogy ezzel Lewa nem csak beállította, de meg is döntötte a lengyel válogatott gólrekordját, melyet Włodzimierz Lubański tartott 48 találattal. A Bayern München góldelelőse így kerek 50 gólnál tart hazája nemzeti színeiben.

Végezetül pedig a győzelem, mely a lengyeleknek a legtöbbet jelenti. Amennyiben a ma esti meccsen Dánia és Montenegró döntetlent játszik, hivatalosan is megvan a kijutás és a csoportelsősség. Amennyiben az eredmény másként alakul, akkor az utolsó körben pár nap múlva a Lengyelország – Montenegró meccs életről és halálról szólhat.

A lengyel válogatott valaha volt legeredményesebb játékosai

1. Robert Lewandowski – 50 gól
2. Włodzimierz Lubański – 48 gól
3. Grzegorz Lato – 45 gól
4. Kazimierz Deyna – 41 gól
5. Ernest Pohl – 39 gól