Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bayern München: Pirlo tudja, miért bukott meg Ancelotti

Andrea Pirlo a napokban jelentette be, hogy az MLS szezon végeztével felhagy az aktív játékkal. A 38 éves középpályással a Gazetta dello Sport munkatársa beszélgetett el. Szerencsére a kolléga több érdekes dologgal kapcsolatban is szóra bírta a világbajnok csillagot.

ancelottipirlo001

Andrea Pirlo ugyan nagyon szép és sikeres éveket töltött a Juventus-ban, ám karrierje csúcsán vitathatatlanul az AC Milannál szolgált. Az intelligenciájáról hírek játékmester a milánói együttesnél, Carlo Ancelotti irányítása alatt lett a világ egyik legjobbja a posztján. Carlettot a mai napig a barátai között tartja számon Pirlo, így nem meglepő, hogy furcsállja Ancelotti közelmúltbeli kirúgását a Bayern Münchentől:
„Furcsa, hogy valakiről ilyen gyorsan lemondanak. Nekem úgy tűnik, hogy többről van szó. Olyan, mintha a játékosok akarták volna a fejét…” – persze ennek ellentmond, miszerint Ancelotti utólag azt nyilatkozta, hogy a pletykák ellenére is jó volt a kapcsolata Robbenékkel.

Pirlo természetesen magáról is mesélhetett a legnagyobb példányszámú olasz sportnapilap riporterének:
„Éreztem, hogy eljött a pillanat. Naponta fizikai problémáim vannak. Nem tudok úgy edzeni, ahogy akarok, mert folyamatosan kellemetlenségeim vannak. Ez a korommal jár. Nem folytathatom, amíg 50 éves nem leszek. Decemberben visszamegyek Olaszországba. Van néhány ötletem, de megadom magamnak az időt, hogy döntsek. A családommal leszek, golfozok és teniszezek majd.”.

Balogh József