Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U21-es Eb: értékes ponttal gazdagodott Magyarország!

A Michael Boris által irányított magyar U21-es labdarúgó-válogatott az Abdullah Ercan vezette török U21-es nemzeti csapat vendégeként lépett pályára a mai nap folyamán. 

20171005u21-magyar-valogatottm-olszorszag

A mérkőzés első komolyabb ziccerét a 10. percben jegyezhettük fel, melyet a magyarok részéről láthattunk. Ekkor Szoboszlai Dominik előtt adódott lehetőség, a tehetséges középpályás az eléggé kiszorított helyzetből végül a lécet találta telibe. Három perccel később úgy tűnt, a törökök megszerzik a vezetést, azonban a Paks védője, Lenzsér Bence óriásit mentett az utolsó pillanatban. A 25. percben a hazaiak szélsője, Cinar végzett el remekül egy szabadrúgást, ami szerencsénkre a bal oldali kapufán csattant. Egy minutummal később az ő szögletét követően Demiral bólintott kapura, a török védő fejesét azonban Demjén hárította. A 34. percben ismét fejjel veszélyeztettek a törökök, egész pontosan Kanatsizkus bólintott ezúttal kapura, de Demjén ezúttal is védett. A 38. minutumban Zsótér Donát remekül végzett el egy szabadrúgást, amit viszont Sengezer bravúrral hárítani tudott.

A fordulást követően gyorsan komoly helyzetet alakítottak ki a törökök, az 50. percben Hummet lépett ki remek ütemben, de szerencsére Demjén óriásit védett. A 73. minutumban a mieink közel álltak a vezetés megszerzéséhez, azonban Szalai fejesét az egyik török védő az utolsó pillanatban kifejelte a gólvonal előtt. A 86. percben Korozmán passzát követően ismét Szalai előtt adódott lehetőség, a magyar szélső védő lövése azonban centikkel elkerülte a törökök kapuját. Törökországnak talán több nagyobb ziccere volt, mint Magyarországnak, de a második félidő utolsó bő negyed órájában akár Boris tanítványai be is húzhatták volna a három pontot. Ennek ellenére összességében elégedettek lehetünk az idegenben megszerzett értékes egy ponttal. 

Törökország  – Magyarország 0-0
Helyszín:
Recep Tayyip Erdogan Stadion, Isztambul
Gólszerzők: – ill. –
Kiállítás: – ill. –

Magyarország: Demjén – Szivacski, Kecskés, Lenzsér, Szalai(Spandler 90.) – Vida, Gazdag – Zsótér, Szoboszlai(Tóth B. 57.), Korozmán – Bíró(Makrai 75.). Szövetségi edző: Michael Boris