Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: Hazardék parádéztak, Görögország az utolsó pótselejtezős! – videóval

Az oroszországi világbajnokság európai selejtezőzónájában az utolsó játéknapot rendezték kedd este. A H jelű kvartettben korábban már eldőlt, hogy Belgium lesz a csoportelső azonban a pótselejtező hely sorsa az utolsó körben dőlt el.

DLzIKExWAAADDqq

A H jelű kvartettben korábban már eldőlt a csoportelsőség sorsa, és Belgium már korábban bebiztosította helyét a jövő évi vb-n. A csoportban már, csak az volt a kérdés ki indulhat a pótselejtezős helyen, erre Görögországnak és Bosznia-Hercegovinának is megvolt a lehetősége. A mérkőzésen a belgák nagyon hamar előnybe kerültek és a találkozó 12. percében Eden Hazard góljával szerezték meg a vezetést a belgák. A folytatásban a belgák komoly fölényben futballoztak és a félidő végén újabb gólokat szerezhettek volna Martínez tanítványai, azonban előbb Batshuayi fölédurrantott majd Thorgan Hazard lövését hatástalanította a ciprusi hálóőr. Fordulást követően is a hazai együttes játszott fölényben és az 52. pecben Batshuayi óriási ziccert puskázott el, Panayi óriási védéssel hárított ismételten, a kipattanó azonban közvetlen közelről Thorgan Hazard elé pattant aki nem hibázott és a hálóba lőtt. Bő tíz perccel később ismét a belgák előtt adódott komoly gólszerzési lehetőség és a játékvezető büntetőt ítélt a hazai együttesnek, amit Eden Hazard értékesített. A találkozó végeredményét Lukaku állította be a 78. percben.

Belgium – Ciprus 4-0 (1-0)
Helyszín: 
King Baudouin Stadion (Brüsszel) Vezette: Banti (olasz)
Gólszerzők:
Hazard (12., 63.), T.Hazard (52.), Lukaku (78.)
Sárga: Laban (68.)
Kiállítás: 

Belgium: Coutois – Vertonghen, Ciman, Alderweireld – Chadli, Witsel, Tielemans, Meunier (Lukaku 66.) – E.Hazard (De Bruyne 77.), Batshuayi (Mertens 56.), T.Hazard. Szövetségi kapitány: Martinez

https://www.youtube.com/watch?v=oM1wCvLhmnE

Észtország – Bosznia-Hercegovina 1-2 (0-0)
Helyszín: 
A. Le Coq Arena (Tallinn) Vezette: Bezborodov (orosz)
Gólszerzők:
Antonov (75.) ill. Hajrovic (48., 84.)

A csoport másik mérkőzésén a bosnyák válogatottnak csak csekély esélye volt a második hely megszerzésére. A jövő évi vb-re a kilenc csoportelső automatikusan kijut, a nyolc legjobb második pedig pótselejtezőt játszhat. A második helyezettek tabellájába az utolsók elleni eredményeket nem számolják bele. A fordulót megelőzően ebben a rangsorban a szlovák válogatott állt, 12 ponttal. A szlovákoknak csak akkor lett volna esélyük, ha a H csoportban nem a görögök, hanem a bosnyákok lennének a másodikok, ehhez azonban kedden a görögöknek pontot kellene veszteniük a kontinens leggyengébbje, Gibraltár ellen, a bosnyákoknak pedig meg kellene verniük Tallinnban Észtországot. A bosnyákok pedig éltek a lehetőséggel és mindhárom egységet elhozták Érsztországból miután, 2-1-re diadalmaskodtak. A második félidő elején nyitották meg a gólcsapatot a csapatok, miután Hajrovic szerzett vezetést a bosnyákoknak amire Antonov a hajrában válaszolt. Hat perccel a vége előtt azonban érkezett ismét Hajrovic és eldöntötte a három pontos sorsát. Mivel a görögök is megszerezték a három pontot ezzel a bosnyákok lettek a harmadikok a csoportban, Szlovákia pedig legrosszabb másodikként búcsúzott.

Görögország – Gibraltár 4-0 (1-0)
Helyszín:
 Georgios Karaiskakis Stadion (Pireusz) Vezette: Bezborodov (orosz)
Gólszerzők:
Torosidis (32.), Mitroglou (61.,63.), Gianniotas (78.)

A csoport végeredménye:

Hcsopi

 

A legjobb másodikok listája:

masodikok

Képek: uefa.com

O.G.