Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: Ronaldo góljai sem kellettek, Portugália így is kijutott – videóval

Nem játszott túl jó mérkőzést egymással Portugália és Svájc, pedig az egyenes ági kijutás volt a tét az utolsó európai vb-selejtezőjükön. Cristiano Ronaldo csapata azonban egy kis szerencsével és egy kicsit jobb játékkal mégis hozta a kötelezőt, és 2-0-ra győzte le a sótlan svájci válogatottat, akik első vereségüket szenvedték a selejtezősorozatban. Az ő történetük azonban nem ért véget, hiszen még vár rájuk egy pótselejtező, ahonnan még kijuthatnak a 2018-as vb-re. 

2913109_big-lnd

Forrás: fifa.com

Portugália – Svájc: 2-0 (1-0)
Helyszín: Da Luz stadion (Lisszabon) Vezette: Cüneyt Cakir (török)
Gólszerzők: Djourou (41. – öngól), Andre Silva (57.) ill. –
Sárga lap: Eliseu (45+1.) ill. Freuler (28.), Zakaria (69.)
Kiállítás: – ill.

Portugália: Rui Patricio, Cedric, Pepe, Fonte, Eliseu (Antunes, 68.), Bernardo Silva, William Carvalho, Moutinho, Joao Mario (Danilo, 90+1.), Cristiano Ronaldo, Andre Silva (Andre Gomes, 75.). Szövetségi kapitány: Fernando Santos

Svájc: Sommer, Lichtsteiner, Schar, Djourou, Rodriguez, Freuler (Zakaria, 46.), Dzemaili (Zuber, 66.), Xhaka, Shaqiri, Mehmedi (Embolo, 66.), Seferovic. Szövetségi kapitány: Vladimir Petkovics

A portufálok kezdték jobban a mérkőzést, sokat birtokoltál a labdát. Az első kapura tartó lövés a 6. percben érkezett Andre Silvától, de a Lichtsteiner lábán megpattanó labdát Sommer védte. Nehezen tudott támadásokat vezetni a svájci válogatott, de ha labdához jutottak, akkor azt nehezen tudták elvenni tőlük. Hajtott nagyon a portugál válogatott, de a kapuhoz nem tudtak közel kerülni.A 32. percben egy svájci ámadás után Portugália indulhatott meg, és a támadás végén Bernardo Silva lőhetett, de Sommer bravúrral védte a próbálkozást. A portugál válogatott hiába tudta oskat birtokolni a labdát, nagyon pontatlan volt, főleg a beadásaik. Aztán a 41. percben megtört a jég, és némi szerencsével megszerezte a vezetést a hazai csapat. Eliseu adta be a labdát középre az érkező Joao Mario elé. Sommer jött ki a kapujából, de elvétette a játékszert, ami végül Djourou lábfejéről pattant be a hálóba. A svájci válogatott egyetlen kapura lövési kísérletet nem tudtak felmutatni az első félidőben.

A második játékrészben érkezett a svájci válogatott első kapura tartó lövése és Rui Patricio első védése. Shaqiri küldött kapura egy ígéretes lövést egy szabadrúgást követően nagyjából 24 méterről, de a portugálok kapusa megfogta a jobb sarokra tartó lövést. Az 55. percben egy szép támadás után Cristiano Ronaldo lőhetett, de a próbálkozása centikkel elkerülte a kaput. Aztán az 57. percben beért a portugálok jobb játéka, és megszerezték a második góljukat is. Bernardo Silva ívelte be a labdát középre, amelyre Andre Silva csaphatot le, és gond nélkül passzolt a hálóba. A második portugál találat után muszáj volt támadóbb focit játszania a svájciaknak, mert így már egy gólra mindenképp szüksgük volt, de ezzel azt kockáztatták, hogy Portugália megtalálja a rést a pajzson, és megszerzi a harmadik góljukat is. A 67. percben Shaqiri beadása után Seferovic ért bele kicsit a labdába, ami így a kapu mellé ment. A 77. percben egy szöglet után Pepe lőhetett, de Sommer fogta a lövést. Egy perccel később Cristiano Ronaldo mehetett teljesen egyedül a kapunak, de nem tudta becsapni a svájciak kapusát, aki elvette a portugál sztár elől a labdát. Az utolsó percekben sokkal többet birtokolta a labdát Svájc, de nem tudtak egy sikeres befejezést sem bemutatni, látszott, hogy elfogadták azt, hogy már csak a pótselejtezőn lesz esélyük kijutni a világbajnokságra. Nem is sikerült már semmit mutatniuk, ez pedig tökéletes volt Portugáliának, akik azonos pontszámmal, de jobb gólkülönbséggel egyenes ágon jutott ki a 2018-as oroszországi világbajnokságra.