Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U19-es Eb selejtező: így értékeltek a játékosok – exkluzív

Mint arról a tegnapi nap folyamán beszámoltunk, a magyar U19-es válogatott magabiztos 5-1-es győzelmet aratott Málta ellen Európa-bajnoki selejtezőn az elitkörbe jutásért, amit végül a mieink sikerrel vettek a Hollandiában rendezett selejtezőtornán.

image2-002-e1507148622216

A szlovénok 2-1-es legyőzése után a Marcus Jahn vezette U19-es válogatott 2-0-ás vereséggel zárt a házigazda hollandok ellen, így amellett, hogy az utolsó körben le kellett győznie Máltát, amiatt is szurkolni kellett, hogy a szlovénok ne nyerjenek Hollandia ellen.

Mi hoztuk a kötelező feladatot, a máltaiak ellen végigtámadtuk a mérkőzést, Kundrák Norbert góljával szereztünk vezetést a 16. percben, majd a máltaiak egyik szöglete után született öngólt (Mocsi Attila lábáról pattant a hálóba a labda) követően, a második félidőben Bévárdi Zsombor kétszer is betalált büntetőből (a másodiknál a máltaiak egyik játékosát kiállította a játékvezető), valamint a csereként beállt Torvund Alexander is duplázott, így alakult ki az 5-1-es végeredmény.

Miután a hollandok kétszer is egyenlítettek a szlovénok ellen (másodszorra a 95. percben), és megszerezték az egyik pontot, a győzelmünkkel sikerült megszereznünk a csoport második helyét a hétpontos házigazdák mögött, így várhatjuk a tavaszi elitkör sorsolását.

A mérkőzést követően a FociClub.hu-nak több magyar játékos is értékelte a hollandiai tornát. Elsőként Csóka Dániel a Wolherhamtpon védője értékelte a három mérkőzést és a továbbjutást.

„Nagyon fontos volt nekünk ez a torna. Minden egyes játékos meg akarta mutatni, hogy mit tud nemzetközi szinten is. A selejtező előtt egy 1 hetes felkészülésen vettünk részt. Szerintem a felkészülés elérte a célját nagyon jó lett a csapategység. Igazábol én első két meccset csak kispadról néztem, de úgy tűnt kintről hogy első meccsen Szlovénia fölé kerekedtünk szerintem mindenben jobbak voltunk úgyhogy megérdemeltük a győzelmet A második meccs nehezebb volt, de ezt tudtuk is, hogy Hollandia egy elit csapat ebben a korosztályban is. Ugye első félidő 1-0 volt nekik, de szerintem egészen a 80. percig megvolt az esélyünk gólt szerezni de ez nem sikerült és sajnos ők tudtak lőni még egy gólt. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű meccs és Málta küzdeni fog és azt is tudtuk, hogy igazábol nem csak a saját kezünkben van a sorsunk. De mi úgy mentünk ki a pályára, hogy itt ma csak győzelem lehet. Első félidő 1-1 volt viszont a második félidőre úgy mentünk ki, hogy nem érdekel mi lesz de lövünk nekik párat és mindet meg fogunk tenni a győzelem érdekében ami szerencsére sikerült is. Ami a másik dolog, hogy ugye a másik meccs eredménye is nagyon jól alakult nekünk. A továbbjutás nagyon sokat jelent számunkra hiszen erre készültünk sokat. Most várjuk a sorsolást aztán meglátjuk mi lesz de az biztos, hogy oda is úgy fogunk menni, hogy csak a továbbjutás jöhet szóba és mindent meg is fogunk tenni ennek érdekében abban biztos vagyok.”

Majnovics Martin is nagyon elégedetten nyilatkozott a Málta elleni győzelmet követően:

„Nagyon büszke vagyok a csapatra, szerintem megérdemelten jutottunk tovább mivel mindenki kiadta magából a maximumot. Sokat tanultunk, fejlődtünk a meccsekből, volt nehezebb és könnyebb is de mindig nagy akarattal és elszántsággal léptünk pályára amivel kiharcoltuk a továbbjutást.”

Lustyik Levente aki a szlovénok elleni sorsdöntő mérkőzésen az utolsó pillanatokban szerezte a győzelmet jelentő találtot, így értékelt:

„A szlovénok elleni mérkőzésen nagyot küzdött a csapat, egy fizikálisan erős csapat ellen tudtunk győzni az utolsó pillanatban.A hollandok elleni mérkőzes mindenki számára lehetőség volt megmutatni mit tud, egy nagyon jó csapat ellen játszottunk jó mérkőzést ahol a döntetlenhez közel álltunk, de végül nem sikerült sajnos. A mai napon a Málta ellen fejben nagyon ott kellett lenni, türelmesnek kellett lenni es nagyon örulok, hogy ez sikerült es végül nagy arányú győzelmet arattunk. A továbbjutás mindenkit büszkeséggel tölt el, óriási csapatmunka volt es végre végül a szerencse is mellénk állt!”

Attila Mocsi a Videoton játékosa szerint a torna alatt ismételten bebizonyosodott hogy mindig az utolsó percig kell küzdeni:

„Úgy érkeztünk Hollandiába hogy mindenképp tovább szeretnénk jutni nem volt sok időnk, mert tudtuk, hogy a szlovén meccsen nagyon sok múlik szerencsére az utolsó percben sikerült megnyerni ami még nagyobb lökést adott a továbbiakhoz. A második meccsen egy erősebb ellenféllel találkoztunk amin jól helyt álltunk. Az utolsó meccsnek úgy vágtunk neki, hogy sajnos nem csak rajtunk múlik a továbbjutás. A meccset az első perctől kézben tartottuk. Majd mikor vége lett kicsit összezuhantunk,  mert azt hittük elúszott a továbbjutás mikor a 95. percben jött a holland gól es igy biztossá vált a továbbjutásunk óriási öröm volt a csapaton belül. A torna alatt bebizonyosodott, hogy mindig az utolsó percig kell küzdeni. És nagyon sokat jelent számunka ez a továbbjutás hisz meg 3 nemzetközi tétmeccset biztosan játszani tudunk, és megtudjuk magunkat mutatni nemzetközi szinten.”

Végezetül Palincsár Martin az MTK korosztályos utánpótlás játékosának értékelésévél zárjuk a válogatott tagjainak értékelését:

„Mindegyik meccsen más tapasztalatokat szereztünk.A Szlovénok fizikailag erős csapatnak számítanak próbáltunk ezen a téren felnőni hozzájuk. Hollandia a topcsapatok közé tartozik, gyors,dinamikus és technikás jàtékosaik vannak ellenük különösen nehéz volt játszani. Málta ellen arra kellett odafigyelnünk hogy ne becsüljük le az ellenfelet, hiszen a fociban bármi megtörténhet. Sokat jelent a továbbjutás mindenkinek hiszen ezáltal még több nemzetközi mérközésen veszünk részt és így tudunk fejlődni.”

Képek: mlsz.hu

Ondik Gábor