Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Serie A meglepetésemberei

A világbajnoki selejtezők után hétvégén újra itt a Serie A, méghozzá parádés párosításokkal. Előtte azonban vessünk egy pillantást néhány olyan játékosra, akik egyre inkább főszereplőkké válnak saját csaptukban, annak ellenére, hogy a szezon kezdete előtt egyikük sem számíthatott túl sok játéklehetőségre, sőt…

napolista

(forrás: ilnapolista)

Kezdjük az összeállítást Patrick Cutronéval, a Milan fiatal csatárával. A 19 éves játékos nyáron Vincenzo Montella külön kérésére maradt a csapatnál, de Nikola Kalinic, André Silva és Fabio Borini leigazolása után nem reménykedhetett túl sok játéklehetőségben. Ehhez képest az Európa-liga mérkőzéseken gólokkal hálálta meg Montella bizalmát, emellett a bajnokságban is két találatnál tart a fiatal csatár. Csak zárójelben tennénk hozzá, hogy az olasz U21-es válogatottban szeptemberi bemutatkozása óta 4 mérkőzés/4 gól a mérlege, remek képességeiről múlt héten a magyar közönség is megbizonyosodhatott, amikor két góllal járult hozzá a mieink legyőzéséhez.

italianfootballdaily

(forrás: italianfootballdaily)

A következő név Rodrigo Bentancuré. A nyáron a Boca Juniorst a Juventus kedvéért elhagyó játékos egyre inkább élvezi Massimiliano Allegri bizalmát, remek teljesítményének köszönhetően már az uruguayi nagyválogatottban is bemutatkozhatott. A zebrák vezetőedzője szerint a játékos rengeteget fejlődött a nyári érkezése óta, elmondása szerint a tehetséges középpályásank mindössze határozottságban van javítanivalója, ahhoz, hogy igazi klasszis váljon belőle.

20156169_1247427622034721_3267751756753640751_n

(forrás: sslazio.it)

Az összeállításból nem hiányozhat a Lazio középpályása, Luis Alberto sem. Az elmúlt szezonban sokszor csak a lelátón maradt hely a spanyol középpályás számára, a nyáron azonban hatalmasat fordult vele a világ. Mint utólag elmondta, a visszavonulás is megfordult a fejében, a depresszió közeli állapotból egy “mental coach” segítségével lábalt ki. A Lazioban Keita távozása és Felipe Anderson sérülése miatt Simone Inzaghi is kulcsszerepet osztott a spanyol középpályásnak, aki elképesztő változáson ment keresztül, és állítólag a spanyol válogatott meghívóra sem kell már sokáig várnia.

getty

(forrás: gettyimages)

Megelhetősen ritkán lehet afrikai származású kapusba botlani a Serie A-ban, a kontinens egyik úttörője Alfred Gomis, a Spal hálóőre. A 2009 óta Olaszországban élő és olasz állampolgársággal is rendelkező Gomis négy másodosztályú szezon után idén nyáron csatlakozott a ferrarai csapathoz, és az elsőszámú kapus, Alex Meret sérülését kihasználva kirobbanthatatlanná vált az újonc egyesületben. A La Gazzetta dello Sport osztályzatai alapján pedig csak Samir Hadnanovic előzi meg a kapusok rangsorában.

napolisoccer.net

(forrás: napolisoccer.net)

Az utolsó név némiképp kakukktojásnak számít, hiszen a 35 éves Rodrigo Palacioról van szó. A Bologna gárdájában újjászületni próbáló csatár az elmúlt két szezonban többnyire már csak kiegészítő szerepet kapott az Internél, nyári klubváltása után sokan csak legyintettek, mondván, hogy túl idős már ahhoz, hogy visszanyerje korábbi formáját. Ehhez képest Palacio már két találatnál jár, emellett hatalmas rutinjával nagy segítségére van a fiatalokat nagy számban foglalkoztató Bolognánál.

 (zp)