Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Diaz: “Zidane tanácsolta, hogy válasszam a Lyont!”

Mint ismert, Mariano Diaz idén nyáron igazolt át a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő Olympique Lyonhoz a Zinedine Zidane által irányított Real Madridtól. Az ifjú támadó a Radio Marca-nak adott interjújában mondta el, milyen úton-módon is került jelenlegi csapatához…

skysports-lyon-strasbourg-mariano-diaz_4067179

Mariano Diaz újdonsült állomáshelyén, azaz az Olympique Lyon színeiben remekel, s az eddigi teljesítménye alapján azt is ki lehet jelenteni, megfelelő utódja lett az Arsenalhoz szerződő Alexandre Lacazette-nek. A Real Madridtól érkező csatár a következőket mondta el a Radio Marca-nak a kontraktusa részleteiről, s azt is elárulta, miért is a Lyont választotta a nyáron: “Öt esztendőre szóló szerződést írtam alá a Lyonnal, de nem tudom, a Madridnak van-e visszavásárlási opciója. Több ajánlatom is volt a nyáron, de a Lyon részéről kaptam a legkecsegtetőbbet. Támadójuk, Lacazette távozott, Zidane pedig azt tanácsolta a számomra, ez egy jó lehetőség nekem. Nagyon elégedett vagyok azzal, ahogyan a dolgok indultak. A francia liga fizikálisan erős és az elmúlt néhány mérkőzés alatt rengeteget tanultam.” – árulta el Mariano Diaz. 

Mariano Diaz a 2017/2018-as szezon eddigi részében minden frontot egybe véve 10 találkozón jutott szóhoz az Olympique Lyon színeiben, melyek során 6 alkalommal volt eredményes. 

Németh Boldizsár