Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elköszönt a skót szövetségi kapitány

Skócia válogatottja végig versenyben volt a továbbjutásért az “F” jelű csoportban, de végül csak a harmadik helyet sikerült megszerezniük Anglia és Szlovákia mögött.

_98228279_hi042267619

Strachan hiába próbálta vígasztalni játékosait (forrás: bbc)

A válogatottat 2013 januárja óta dirigáló Gordon Strachannek sem sikerült Skóciát újabb világversenyre kivezetnie, a “Tartan Army” utolsó szereplése az 1998-as franciaországi vb-ig nyúlik vissza.

A Skót Labdarúgó Szövetség bejelentése szerint a szerződés azonnali felbontására közös megegyezéssel került sor. Természetesen megköszönték  elmúlt 4 évben végzett munkáját, ezen kívül kiemelték, hogy az aktuális sorozatban a rossz kezdés után Strachan össze tudta rántani a csapatot, és végül csak az utolsó fordulóban maradtak le a pótselejtezős helyről.

Maga az érintett elmondta: “A bemutatkozásomkor elmondtam, hogy a kinevezésem volt életem legbüszkébb pilanata. Elsődleges célom az volt, hogy a játékosokkal együtt végre örömöt tudjunk szerezni az egész nemzet számára. Emiatt is osztozok az emberek csalódottságában, hogy ilyen kemény munka után sem sikerült legalább egy pótselejtezős helyet elérnünk. Szeretnék köszönetet mondani a játékosaimnak, akikkel néhány igazán varázslatos pillanatot éltem át, soha nem felejtem el ezt az időszakot.”

A lehetséges jelöltek között eddig David Moyes, Malky Mackay, Derek McInnes és Alex McLeish neve merült fel.

(zp)