Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mascherano nagy bejelentést tett

Szerdára virradóra eldőlt, hogy Argentína nem marad le az oroszországi világbajnokságról, Lionel Messi ugyanis megvillantotta klasszisát. Az Ecuador elleni sorsdöntő meccs, a kijutás és a jövő évi seregszemle révén Javier Mascherano válaszolt az újságírók kérdésére azt követően, hogy Messi megtörte a csendet, mely régóta honolt a válogatott tagjai és az újságírók között Argentínában. A Barca klasszisa egy stílszerű mondattal zárta nyilatkozatát. 

lionel-messi-javier-mascherano-argentina_1pw5pj4bmvfz21sisbcbg5l8f1

“Messi uralja a mai labdarúgást, és ha ő irányítani tudja a játékunkat, akkor képesek vagyunk a céljaink elérésére. Remélem, hogy segíthetünk majd neki Oroszországban. Élveztük a játékát, de most rajtunk a sor, hogy segítsük őt. – ezzel a dicsérő mondattal nyitotta értékelését Mascherano, majd folytatta – Megvan az esélyünk arra, hogy álmodjunk. Ez az álom a világbajnokság megnyerése. Az előttünk álló 7-8 hónapban fel kell készülnünk arra, hogy a lehető legjobb formában érkezzünk Oroszországba, és megpróbáljuk megtenni azt, amire mindannyian vágyunk. – majd jött a befejező gondolat, amire sokan felkapták a fejüket – Sok ember gondolhatta ma úgy, hogy ez a történet ma akár be is fejeződhet, de hála Istennek ez nem így történt. Ha viszont véget ér az oroszországi kaland, az jelenti majd az én kalandom végét is egyben.”

Az FC Barcelona védője tehát kilátásba helyezte visszavonulását a válogatottból, úgy érzi, hogy a vb után át kell adnia a helyét a fiatal feltörekvő nemzedéknek. Mascherano 2003-ban debütált címeres mezben, s az azóta eltelt 14 esztendő során 139 alkalommal képviselhette hazáját. Ezzel a 143 meccses Javier Zanetti mögött, aki 1994 és 2011 között volt az Albiceleste tagja, második a szereplési örökranglistán, melyen egyébként Lionel Messi 122 meccsel a harmadik.