Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A hajrában dőlt el a Lyon – Monaco derbi – videóval

A gyorsan elrepült válogatott szünetet követően egy igazi rangadóval tért vissza a francia bajnokság, már péntek este! A mostanság egyre jobb erőre kapó, és fiatal tehetségeket felvonultató Lyon fogadta a bajnoki cím megvédéséről álmodozó Monaco együttesét.

fekir001

A 9. fordulót hárompontos hátrányban váró Monaco ha csak alig huszonnégy óra erejéig is, de ledolgozhatta volna lemaradását egy győzelemmel az éllovas Paris Saint-Germain mögött. Ám a szombaton késő délután, Dijonban pályára lépő fővárosiak örülhetnek, lévén hazai siker született a péntek esti összecsapáson.

A hazaiak legértékesebb játékosának már jó ideje Nabil Fékir számít, és az algériai származású, de francia válogatott középpályás meg is küzdött tegnap az elvárásokkal. Fékir a meccs hőseként már-már egymaga győzte le a bajnokot. A 24 éves játékmester előbb kiosztott egy gólpasszt, majd saját maga is betalált. Ám ezt a két találatot még semmissé tudta tenni a vendégektől előbb Rony Lopes, majd Adama Traore. És ez csupán az első félidő történése volt. A szünet után sokkal meddőbbé vált a játék, úgy tűnt, mintha a Monaco játékosainak eszébe jutott volna, hogy nincs is köztük a pihenőt kapó gólvágó, Radamel Falcao. Valószínűleg a tippmixmestereken kívül már mindenki elkönyvelte a remit, amikor a hajrában a Lyon 25 méterről jutott szabadrúgáshoz. A csapatkapitány Fékir pedig bevállalta, és laposan a sorfal között bombázott Danijel Subasic kapujába, kialakítva a 3-2-es végeredményt, amivel a harmadik OL pontszámban beérte a 16 ponttal rendelkező Monacot.

Ha ma a PSG nyerni tud, előnye már hatpontosra duzzad az élen.

Olympique Lyon – AS Monaco 3-2 (2-2)
Gólszerzők: Diaz (11. perc), Fékir (23., 90+4.), ill. Rony Lopes (17.), Traore (34.)

A gólok:

https://www.youtube.com/watch?v=PJyPY8XJgAk

Balogh József