Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Valószínűtlen hős góljaival nyert a PSG – videóval

A francia bajnokság 9. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén Lang Ádám csapata, a Dijon fogadta az éllovas Paris Saint-Germaint.

DMHLxbMWsAAiPZI

Meunier és Di María (forrás: PSG/twitter)

A magyar válogatott védő csak a kispadon kapott helyet, és onnan figyelhette, ahogy a tabella alsó felében található csapata az első félidőben pariban játszott a klasszisokkal teletűzdelt vendégekkel. A PSG ugyan nyomasztó mértékben birtokolta a labdát, de Dani Alves lévén csak a kapufát sikerült eltalálniuk egy szabadrúgás után, ezelőtt pedig a hazaiaknak is akadt két meglehetősen veszélyes próbálkozása. A második játékrészben magasabb gyorsasági fokozatba kapcsoltak a vendégek, Mbappé előtt három hatalmas lehetőség is adódott, a vezető gólt azoban Thomas Meuniernek sikerült megszereznie Neymar kipattanó lövését a hálóba helyezve (0-1). A hazaiak továbbra is a saját játékukat próbálták megvalósítani, sőt, négy perccel a vége előtt az egyenlítő góljuk is összejött! A párizsi védelem bizonytalanságát kihasználva Jeannot 25 méterről fantasztikus gólt ragasztott Areola hálójába (1-1). Az utolsó percekben a PSG mindent megtett a győztes gól megszerzésének érdekében, az utolsó percben Mbappé futott el a bal szélen, labdája a lábak között utalt talált Meunier felé, aki az ötös sarkáról ismét csak nem hibázott (1-2). A PSG a vártnál jobban megizzadt, de végül három ponttal távozhatott Dijonból és továbbra is magabiztosan vezeti a bajnokság küzdelmeit.

Dijon – Paris Saint-Germain 1-2 (0-0)
Helyszín: Parc des Sports Gaston-Gérard, Dijon
Gólszerzők: Jeannot (87.) ill. Meunier (71., 90+2.)
Sárga lapok: Sliti (42.), Rosier (50.), Jeannot (88.) ill. Neymar (40.), Kimpembe (48.), Dani Alves (52.), Rabiot (76.)

Dijon: Reynet – Rosier, Varrault, Djilobodji, Haddadi – Amalfitano, Marié (Balmont 82.), Da Silva – Kwon (Sammaritano 73.), Jeannot, Sliti (Said 72.). Vezetőedző: Olivier Dall’Oglio.

PSG: Areola – Meunier, Aoas Correa, Kimpembe, Berchi – Dani Alves, Rabiot, Draxler (Lo Celso 73.) – Di María (Lucas Moura 77.), Mbappé, Neymar. Vezetőedző: Unai Emery.

A mérkőzés góljai:

Meunier (0-1):

 

Jeannot (1-1):

 

Meunier (1-2):

(zp)