Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U17-es vb: Németország és USA kiütéssel a 8 között!

Az Indiában zajló U17-es világbajnokságon ma megkezdődött a kiesés szakasz, azaz a nyolcaddöntők küzdelmei. A legjobb 16 mezőnyében két találkozóra került sor a nap folyamán, s mindkettő kiütéssel zárult. Korábban a németek nullázták le Kolumbiát, majd USA még nagyobb verést mérve Paraguayra van ott a negyeddöntőben!

IMG_20171016_184320Arp (középen, 9-esben) kétszer is bevette a kolumbiai kaput! (forrás: twitter.com/FIFAcom)

Elsőként a Kolumbia – Németország találkozóval kezdődtek meg a nyolcaddöntők küzdelmei ma az Indiában zajló U17-es világbajnokságon. Hol van már az, amikor a németek Irán ellen 4-0-ra kikaptak? Időben ugyan nem messze, de Németország fiataljai jócskán feledtették már azt a csoportkörös vereséget. Ma azzal, hogy dél-amerikai ellenfelüket padlóra küldték, négy góllal lenullázva! Az első játékrészben Németország kettővel ment, előbb Arp talált be, már a 7. percben, majd a félidő végéhez közeledve Bisseck is eredményesen volt. A második felére a meccsnek tehát még két gól maradt, Arp összehozta második találatát is, de előtte még Yeboah is bevette Kolumbia kapuját, a gólpasszt pedig épp Arp adta. A vége 4-0 lett tehát Németország javára, de a mérkőzés érdekessége, hogy mezőnyben Kolumbia játszott óriási fölényben, de a németeknek elég volt az, hogy sok helyzetet dolgoznak ki, és azok nagy részét eredményesen fejezik be. A következő körben a németek ellenfele a Brazília – Honduras párharc győztese lesz a negyeddöntőben.

U17-es világbajnokság, India • Nyolcaddöntő
Kolumbia – Németország • 0-4 (0-2) | A mérkőzés összefoglalója
Gólszerzők: – , ill. Arp (7., 65.), Bisseck (39.), Yeboah (49.)


IMG_20171016_184239Weah (jobbra, a labdával) mesterhármast szerzett Paraguay ellen, USA lényegében neki köszönheti a kiütéses sikert! (forrás: twitter.com/FIFAcom)

A nap másik, egyben a mai utolsó nyolcaddöntőbeli meccsén Paraguay USA ellen lépett pályára, a jenkik pedig nagyon simán múlták felül dél-amerikai ellenfelüket! Egyesült Államok sem kapott gólt, ráadásul a paraguayiak a lefújásig csak egyszer találták kaput, míg USA nagy fölényben játszott minden tekintben. Igaz, az első félidő után még csak eggyel mentek az észak-amerikaik Weah révén, majd ő meg kétszer is betalált, tehát triplázott, rajta kívül pedig Carleton és Sargent is bevette Paraguay kapuját! A vége sima 5-0 lett, USA pedig könnyen masírozott be így a negyeddöntőbe, ahol az Anglia – Japán nyolcaddöntő győztesével mérkőzik meg!

U17-es világbajnokság, India • Nyolcaddöntő
Paraguay – USA • 0-5 (0-1)
Gólszerzők: – , ill. Weah (19., 53., 77.), Carleton (63.), Sargent (74.)

A nyolcaddöntők további programja

Október 17., kedd
13:30 • Irán – Mexikó
13:30 • Franciaország – Spanyolország
16:30 • Anglia – Japán
16:30 • Mali – Irak

Október 18., szerda
13:30 • Ghána – Niger
16:30 • Brazília – Honduras

Nagy Dávid