Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Vasas nyerte a pótmeccset

Kínkeserves mérkőzésen győzött az angyalföldi alakulat a Haladás felett, amely így már a dobogó közelbe lépett. 

vasashali

Hogy boldogul a Vasas a Haladás elleni találkozó pótlásán? Nagy kérdés, mert a hétvégén kiadós vereségbe futott bele a Diósgyőr ellen az angyalföldi együttes. Ráadásul az eredeti időpontban meghibásodott a Szusza stadion világítóberendezése, ami miatt csak húsz percet tudtak lejátszani a felek. Most viszont semmi akadálya nem volt, hogy lejátszák az összecsapást. Ami a Haladást illeti, bár kikaptak szombaton a Honvédtól, Kiss Tamás szépségdíjas találatával egyenlített. A piros-kékek formája meglehetőesen ingadozó, hiszen az elmúlt öt bajnokin három sikert és két vereséget szenvedett, ugyanakkor az utolsó hat meccsén 30 (13-17) gólt láthattunk, míg a Haladásnál ugyanebben az időszakban mindössze 20 (6-14) a mérleg.

Ami a mérkőzést illeti, sok lehetőség nem akadt az első negyedórában, mindössze egy ígéretes Vasas-próbálkozás, majd egy Haladás-szabadrúgás, illetve egy éles szögből leadott lövés okozott veszélyt. Utóbbi kettőnél Kamenárnak kellett védenie, előbb Williams tüzelt, de a szlovák kapus leért a bal sarokba tartó lövésre, majd Karol Mészáros gondolta úgy, hogy megpróbálja az alapvonalról megszerezni a vezetést. A játék maga inkább mezőnyben zajlott, ami miatt inkább csak az esetenkénti szép megoldások ragadtatták tapsra a nézőket. Aztán a félóra véghez közeledve Remili indította a védőjétől elszakadó Gaál Bálintot, aki higgadtan elgurította Király mellett. Ami ült az eredeti meccsen, az most kevésbé látszott, jelesül, hogy irányított a fővárosi alakulat, ezúttal azonban valamivel gyengébb játékkal is vezetést tudott szerezni. Nem sokra rá Williams egyenlíthetett volna, távoli lökete azonban mellé ment. Összességében a kapott gól pörgette fel a vasiak játékát, akik Mészáros lövésénél voltak talán legközelebb az egyenlítéshez, ám Kamenár nagyot védett, a szöglet viszont nem okozott bonyodalmat. Vajon mi járt a Vasas-játékosok fejében az első negyvenöt perc hajrájában? Azért is érdekes lenne tudni, mert a Haladás a kapott gól után átvette az irányítást, és egyre közelebb került a gólhoz, csakhogy Mészáros fölé tekert egy újabb jó helyzetből járó szabadrúgást.

A szünetben össznépi taps fogadta az MLSZ bejelentését, miszerint elköszöntek Bernd Storcktól, aki nemcsak kapitányként, de sportigazgatóként is búcsút int a magyar labdarúgásnak.

Lendületesen kezdődött a második játékrész, ami köszönhető a Vasasnak, amely mintha felébredt volna röpke Csipkerózsika álmából. Kisebb tűzijátékot rendezett az angyalföldi alakulat a Hali kapuja előtt, más kérdés, hogy mindegyik próbálkozásba belevetődtek a védők, hogy aztán Williams iramodjon el, de a másik tizenhatosra érve Manjrekar mellett elbotlott, oda lett tehát a lehetőség. A folytatásra kissé visszaesett a lendület, amelyet Halmosi beállítása valamelyest feljebb tornázott, de a Haladás ezzel sem tudta feltörni a házigazdák védelmét, míg a piros-kékek sem nagyon tudtak eljutni veszélyes lehetőségig, pedig mindkét kapu előtt voltak próbálkozások: itt Benes tett középre remek labdát, a csatárok nem számítottak rá, ott Kovács kapott ajándékot Hangyától, lövése jócskán kapu fölé bombázott. A hajrához közeledve aztán igencsak felhördültek a szurkolók, merthogy Devecseri kezére perdült a labda, ám Szőts sípja néma maradt, hogy aztán Gaál betörése után kifelé ítélt. A végjátékban aztán még közelebb jutott a gólhoz a vendégcsapat, csakhogy Medgyes próbálkozását Kamenár védte, hogy az utolsó percekben fordulatossá váljon az ütközet. Helyzet itt is, ott is, de a befejezések pontatlanra sikerültek. És hiába volt például Gaál ziccere a rendes játékidő utolsó másodperceiben, Királyba lőtt. A végére maradt még egy Haladás-szabadrúgás, de Rácz Ferenc fölé tekert, viszont kérdéses, hogy Halmosi ellen nem a büntetőterületen belül szabálytalankodtak-e?

Vasas – Haladás 1-0 (1-0)
Szusza stadion; Vezette: Szőts Gergely
Gólszerzők: Gaál B. (28.)
Sárga lapok: Berecz (14.), Vida (31.), Gaál B. (81.) ill.: Kiss B. (43.), Medgyes (84.)
Kiállítva:

Vasas: Kamenár – Burmeister, Manjrekar, Benes – Vogyicska (Szivacski, 69.), Vida M., Berecz, Hangya – Kulcsár T. (Ádám M., 58.), Gaál B. (Pavlov, 90+2.), Remili. Vezetőedző: Michael Oenning

Haladás: Király G. – Polgár, Wils, Devecseri, Németh Milán – Kiss B., Kovács L. (Rácz B., 59.), Kiss M. – Mészáros (Medgyes, 80.), Williams (Halmosi, 66.), Tóth M. Vezetőedző: Pacsi Bálint

~GS~