Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: megvan Gulácsiék első sikere; féltávnál is hibátlan a Besiktas! – videóval

A BL G-csoportjának 3. fordulójában pályán volt Gulácsi Péter csapata is, amely csakúgy, mint hétvégén a Bundesligában, most is fontos, ötgólos meccset nyert meg, míg a Besiktas idegenben maradt hibátlan francia ellenfelével szemben!

IMG_20171017_225217A Leipzig maga mögé utasította a Portót! (forrás: twitter.com/DieRotenBullen)

Igencsak mozgalmas volt az első félideje a Leipzig – Porto összecsapásnak a Bajnokok Ligája 3. fordulójában. A hazaik kapuját természetesen Gulácsi Péter őrizte.

Már a 8. minutumban megszületett a meccs első gólja, amikor a kipattanót Orban vágta be közelről, így előnybe került a német együttes (1-0)! Tíz perccel később már a túloldalon esett találat, Aboubakar révén egalizált a Porto (1-1)! De nem álltak le a felek, Sabitzer a 20. percben lőtt volna gólt, de blokkolták a hazai játékos próbálkozását. Ám a 38. minutumban már összejött a lipcsei klub újabb gólja! Ekkor Forsberg lökete akadt be (2-1)! Ezzel sem volt viszont még vége a félidőnek – Augustin próbálkozása is José Sa kapujában landolt, kettővel ment a Leipzig a 41. percben (3-1)! Viszont teljesen nem lélegezhettek fel a hazaiak a fordulásra, ugyanis Gulácsi kapuját még a szünet előtt Marcano vette be fejjel csapata szöglete után (3-2)! Mozgalmas félidő volt ez, mely nagy izgalmakat, és öt gólt hozott!

A folytatásban nem jöttek a korai találatok, de helyzetek akadtak. A 62. minutumban Bruma tett volna arról, hogy újból kettővel menjenek a hazaiak, de a védelem jól szuperált, majd a 73. percben Augustin lökete ment kevéssel a portói kapu fölé. A végéig viszont már komoly helyzet nem alakult ki, így az első félidőben kialakult eredmény maradt a lefújás után is. Gulácsiék ezzel már 4 pontot szereztek, és fontos mérkőzést húztak be, ugyanolyan arányban, mint amilyenben hétvégén legyőzték a Bundesligában a most is szenvedő Dortmundot.

UEFA BAJNOKOK LIGÁJA, 3. FORDULÓ
RB Leipzig – FC Porto • 3-2 (3-2)
Helyszín: RB Arena, Lipcse. Vezette: Paolo Tagliavento (olasz)
Gólszerzők: Orban (8.), Forsberg (38.), Augustin (41.), ill. Aboubakar (18.), Marcano (44.)
Sárga lapok: Orban (44.), ill. Brahimi (46.), Sergio Oliveira (54.)
Kiállítás:

RB Leipzig: Gulácsi – Klostermann, Orban, Upamecano, Halstenberg – Keita, Sabitzer, Kampl – Bruma (Werner, 75.), Augustin (Poulsen, 76.), Forsberg (Bernardo, 90+1.). Vezetőedző: Raplh Hasenhüttl

FC Porto: José Sa – Layun, Felipe, Marcano, Telles – Marega, Herrera (Hernani, 81.), Pereira, Sergio Oliveira (Torres, 58.) – Aboubakar, Brahimi (Corona, 76.). Vezetőedző: Sergio Concecaio


IMG_20171017_225129Tosun (középen) jóvoltából zsebelte be újabb három pontját az így száz százalékos Besiktas! (forrás: twitter.com/ChampionsLeague)

A ‘G’ jelű kvartett élén álló Besiktas az egypontos, francia bajnoki címvédő Monaco csapatához látogatott.

Úgy tűnt, az isztambuli gárda korán előnybe kerül, de a 8. percben Babel gólját nem adták meg les címén. Viszont nem adta fel a vendég együttes, Hutchinson löketét pedig Subasic bravúrja követett a 21. percben. Félórához érve viszont a hazaiak kerültek előnybe – ekkor Keita labdáját Falcao lőtte be (1-0)! De a válasz nem váratott magára csak pár percet, ugyanis a 34. minutumban Quaresma beadását követően Tosun fejjel egalizált (1-1)! Az első félidő hosszabbításának első percében a gólpasszt jegyző Keita kis híján betalált, de ezt megúszta a Besiktas, a labda fölé ment, így 1-1-es döntetlennel fordulhattak a csapatok.

A fordulást követően viszont tíz percbe sem került, és előnyt szerzett a Besiktas! Az 54. minutumban Babel szolgálta ki török társát – miután Arslan lökete kipattant a kapufáról – , Tosun pedig lábbal is eredményes tudott lenni, ezzel megduplázta csapata és saját góljai számát, fordítottak tehát a vendégek (1-2)! Ez lett végül a mindent eldöntő találat, a végéig nagy izgalmak már nem voltak, a Besiktas pedig féltávhoz érve is megőrizte száz százalékos mérlegét, és egyre közelebb került a kiesés szakaszhoz.

UEFA BAJNOKOK LIGÁJA, 3. FORDULÓ
AS Monaco – Besiktas • 1-2 (1-1)
Helyszín: Stade Louis II, Monaco. Vezette: Milorad Mažić (szerb)
Gólszerzők: Falcao (30.), ill. Tosun (34., 54.)
Sárga lapok: Keita (49.), ill. Pepe (16.), Arslan (36.)
Kiállítás:

AS Monaco: Subasic – Sidibe (Boschilia, 79.), Glik, Jemerson, Touré – Tielemans (Rony Lopes, 57.), Moutinho, Fabinho, Lemar – Keita, Falcao. Vezetőedző: Leonardo Jardim

Besiktas: Fabricio – Adriano, Pepe, Tosic, Erkin – Arslan (Medel, 74.), Hutchinson – Quaresma, Talisca (Özyakup, 74.), Babel – Tosun (Negredo, 89.). Vezetőedző: Şenol Güneş

https://youtu.be/QJ9IM3-rsGw


A G-csoport állása a 3. fordulót követően

IMG_20171017_225831

Nagy Dávid