Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Rangadót nyert Guardiola Cityje, közel a csoportelsőség! – videóval

A legrangosabb európai kupasorozat a Bajnokok Ligája immáron a harmadik fordulójához érkezett. Kedden a F jelű kvartettben Európa talán két legjobb formában lévő gárdája feszült egymásnak, az angol Manchester City és Napoli személyében. 

2378

Európa talán két legjobb formájában lévő gárdája feszült egymásnak az F csoportban kedd este, a manchesteri Etihad Stadionban. Pep Guardiola együttese magabiztosan vezeti a Premier League tabelláját, eddigi formája, több, mint meggyőző hétvégén is gólfesztivált rendeztek hazai közönség előtt a Stoke ellen. A manchesteriek ellenfele a csoportelsőségért folytatott harcban a bombaformában lévő SSC Napoli volt kedd este. A nápoliyak a bajnokságban mind a nyolc mérkőzésüket megnyerték és  vezetik a Serie A-t. A Bajnokok Ligája eddig két körét tekintve az olaszoknak van inkább félnivalójuk, hiszen Ukrajnában a Shaktar otthonában 2-1-re kikaptak és egy esetleges mai vereséggel akár még veszélybe is kerülhetett a továbbjutásuk. A City mestere Pep Guardiola a hétvégi Stoke elleni 7-2-es győzelmet arató csapatát küldte pályára, egyetlen egy helyen sem változtatott a spanyol mester, míg a Napoli mestere Sarri az AS Roma otthonában győzelmet arató csapatán két helyen is változtatott. A két gárda eddig két alkalommal találkozott egymással a Bajnokok Ligájá csoportkörében és a manchesteriek eddig egyetlen egy alkalommal sem tudták legyőzni a nápolyi együttest.

A találkozó remek iramban kezdődött és küzdelmes pár percet láthatott a teltházas manchesteri közönség. Szinte első komoly lehetőségéből gólt szerzett a City, a találkozó 9. percében Walker középre tett labdáját ugyan még az egyik védőnek sikerült blokkolni, a kipattanót azonban Sterling a vendégek hálója lőtte. – 1-0! A bekapott gólt követően a vendégek nem nagyon tudtak mit kezdeni a City-vel, láthatóan megfogta őket a gyors bekapott gól. Az újabb hidegzuhany pedig érkezett a 13. percben, mikor De Bruyne remekül szolgálta ki Gabriel Jesust, akinek nem volt nehéz dolga és az ezúttal is tehetelen Reina hálójába lőtte a hazaiak második találatát. – 2-0! A folytatásban is pokoli nagy fölényben futballozott Guardiola együttese, előbb a 19. percben Sané elől mentettek a nápolyi védők majd David Silva lőtt nem sokkal a kapu jobb oldala mellé. A találkozó 25. percében egy tetszetős támadás után Kevin De Bruyne lendítette lövésre lábát, ami kétségkívül nagyon nagy gól lett volna, de a belga lövése a keresztlécen csattant a nápolyiak és Reina legnagyobb szerencséjére. A 28. percben újabb ziccert puskázott el a City, Gabriel Jesus lövését a nápolyiak védője Koulibaly a gólvonalon állította meg. Félórányi játékot követően lélegezhetett fel először a Napoli, miután hosszú idő után vertek tábort a City kapuja előtt. Mi több a vendégek nyomása zavart is keltett a hazai védelemben és Kyle Walker a tizenhatoson belül szabálytalankodott a Albiollal szemben amiért a játékvezető azonnal büntetőt ítélt a 38. percben. A megítélt büntetőt Mertens próbálta gólra váltani, a belga támadó azonban nem tudott túljárni Ederson eszén és a brazil válogatott kapus hárította a büntetőt. A kihagyott büntető sem vette el Mertens kedvét a további próbálkozásoktól és a 39. percben távoli lövéssel jelentkezett a belga, de ezúttal is Ederson volt a végállomás. A félidő utolsó percei egyértelműen a Napoli percei voltak, az olaszoknak azonban nem jött össze a szépítése az első játékrész végén.

2240

A fordulást követően a tempó kissé megcsapattant főleg a hazai oldalon, de a nápolyiak így sem tudtak mit kezdeni a hazai együttessel. Az első igazán komoly nápolyi lehetőség a 64. percben adódott, Marek Hamsik ziccerét azonban becsúszva Stones szögletre mentette. A folytatásban is a vendégek voltak inkább aktívabbak és a 72. percben újabb büntetőt kaptak az olaszok, ezúttal is jogosan. Fernandinho szabálytalankodott ezúttal Ghoulam ellen, a megítélt büntetőt pedig egy védő Diawara értékesítette aki nagyon kicentizte. Az utolsó negyedórára a City ismét bekapcsolt a turbósebességet, de újabb találatot már nem sikerült szerezniük. Ez pedig azt jelentette, hogy győzelmével Guardiola együttese nagy lépést tett a csoportelsőség felé.

Manchester City – SSC Napoli 2-1 (2-0)
Helyszín: Etihad Stadion (Manchester) Vezette: Lahoz (spanyol)
Gólszerzők: Sterling (9.), Gabriel Jesus (13.) ill. Diawara (72., büntetőből)
Sárga lapok: Walker (37.), De Bruyne (44.), Fernandinho (72.) ill. Albiol (75.), Maggio (79.)
Kiállítás:  

Manchester City: Ederson – Delph, Otamendi, Stones, Walker – Silva (Gündogan 76.), Fernandinho, De Bruyne – Sané, Gabriel Jesus (Danilo 87.), Sterling (B.Silva 70.). Vezetőedző: Guardiola

Napoli: Reina – Hysaj (Maggio 70.), Albiol, Koulibaly, Ghoulam – Zielenski, Diawara, Hamsik (Ounas 78.) – Callejon, Mertens, Insigne (Allan 56.). Vezetőedző: Sarri.

https://www.youtube.com/watch?v=asDHHdaoddI

A csoport másik mérkőzésén:

Feyenoord – Shaktar Doneck 1-2 (1-1)
Helyszín: De Kuip, Rotterdam, Vezette: Mallenco (spanyol)
Gólszerzők: Berghuis (8.) ill. Bernard (24.,53.)
Sárga lapok: El Ahmadi (66.) ill. Rakitskiy (49.), Taison (64.), Kovalenko (78.)
Kiállítás: ill. Rakitskiy (75.)

A csoport másik mérkőzésen a holland bajnok Feyenoord hazai pályán próbálta megszerezni első pontjait az F jelű kvartettben az ukrán Shaktar Doneck ellen. A rotterdami együttes kezdte a mérkőzést aktívabban és a találkozó elején több alkalommal is veszélyeztettek az ukrán kapuja előtt. A találkozó 8. percében Vilhena próbálkozását Pyatov védte óriási bravúrral, a kipattanót pedig Berghuis a hálóba jutatta amivel a hazaiak megszerezték a vezetést. A vendégek válasza nem sokat váratott magára és a 24. percben Bernard révén egyenlített a Shaktar. Sőt a 33. percben a Shaktar ismét a hálóba lőtt, azonban a játékvezető a gólt les miatt érvénytelenítette. Fordulást követően a második játékrész elején a vendégek ezúttal már érvényes találattal szerezték meg a vezetést az 54. percben, Bernard érkezett remekül Butko beadására, majd közvetlen közelről fejelt a kapu bal oldalába. A folytatásban újabb találat nem született, győzelmével a Shaktar hatpontos, míg a Feyenoord továbbra is pont nélkül az F csoportban.

https://www.youtube.com/watch?v=TDgJdshIDkE

Az F csoport állása 3 fordulót követően:

Fcsoport

Képek: uefa.com

Ondik Gábor