Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Játékossors: Diósgyőrben edz a korábbi Fradi játékos!

A Bódog Tamás által irányított Diósgyőri VTK hivatalos weboldalán számolt be arról, hogy a következő napokban velük edz a Feyenoord, a Red Bull Salzburg és a Ferencváros korábbi brazil futballistája, nevezetesen Leonardo Santiago… 

Leonardo_Diosgyorben_edz_friss_leonardo_probajatek_1120Kép forrása: DVTK hivatalos weboldala

Leonardo Santiago legutóbb a holland másodosztályban érdekelt FC Eindhovenben rúghatta a bőrt. A 34 esztendős brazil labdarúgó edzéslehetőséget kért a Diósgyőrtől, amit meg is kapott Bódog Tamástól – írja a DVTK honlapja. 

A Diósgyőr szakmai igazgatója, Bódog Tamás kíváncsian várja, milyen állapotban is van Leonardo: – Egy technikailag nagyon képzett játékos csatlakozik a mai napon hozzánk, akiről jókat hallottam – mondta el Bódog Tamás  szakmai igazgató. – Leonardo edzéslehetőséget kért a szakmai stábtól, amit megadtunk neki. Velünk fog készülni az elkövetkező napokban, és én magam is kíváncsian várom, milyen állapotban van a labdarúgó.

Természetesen megszólalt Leonardo is, akinek az alábbi gondolatmenete olvasható a DVTK honlapján: – Sok szép emléket őrzök Magyarországról, szerettem itt játszani – idézte föl Leonardo. – Diósgyőrbe is mindig szívesen jöttem, hiszen rendre telt ház előtt léphettünk pályára. Aki csak Hollandiából követi az eseményeket, annak elképzelhetetlen, hogy az elmúlt években mekkora változás történt errefelé, csodálatos a DVTK Edzőközpont, és impozáns az épülő stadion is. Keményen fogok dolgozni a következő napokban, és alig várom, hogy találkozzak korábbi csapattársaimmal, Busai Attilával és Ugrai Rolanddal.

Leonardo Santiago karrierje ígéretesen indult, hiszen már 17 évesen a Feyenoord alapemberének számított. Később megjárhatta még a NAC Bredát és az Ajaxot is, azonban komolyabb sérülései kettétörték fényesnek tűnő pályafutását. Leonardo 2013 februárjában igazolt a Ferencvároshoz, ahol valósággal berobbant. Azonban a brazil támadó gyorsan összeszedett egy rendkívül súlyos sérülést, melynek köszönhetően jó néhány meccset kihagyott. Az NBI-ben összesen 23 találkozón jutott szóhoz, melyek során 7 gólt szerzett. 

Németh Boldizsár