Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Régi ismerős az Egyesült Arab Emírségek kispadján

Az helyi futballszövetség vezetői a kudarccal végződő világbajnoki selejtezők után köszönték meg Edgardo Bauza munkáját.

zac-koTF-U43380602869612i8B-593x443@Corriere-Web-Sezioni

(forrás: uaefa.ae)

Az argentín szakember utódja pedig az olasz Alberto Zaccheroni lett, amint az a szövetség köszöntőjéből kiderült. Zaccheroni annak idején az Udinese kispadján robbant be a köztudatba, majd 1999-ben egyből olasz bajnoki címig vezette a Milan gárdáját. Ezután viszont nem sikerült megismételnie korábbi sikereit, annak ellenére, hogy ült a Lazio, az Inter, a Torino és a Juventus kispadján is.

Első szövetségi kapitányi megbízását szintén távol hazájától, Japánban kapta. A 2010-től 2014-ig tartó periódus alatt Ázsia-kupa győzelemig és világbajnoki részvételig vezette a távol-keleti országot. Legutolsó csapata a kínai bajnokságban szereplő Beijing Guoan volt, ahol mindössze kilenc mérkőzés után megköszönték a munkáját.

Az Egyesült Arab Emírségek szövetségi kapitányaként a két lefgontosabb elvárás Zaccheronival szemben a 2019-es hazai pályán rendezendő Ázsia-kupára, illetve a 2022-es katari világbajnokságra való kvalifikáció.

(zp)