Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: 31 találat, igazi gólzápor! – Íme az összes keddi eredmény

Egészen elképesztő gólzuhatagot hozott a Bajnokok Ligája csoportkörének keddi játéknapja, avagy a csapatok csak a félidőig 19 gólt szorgoskodtak össze. A második felvonásban kissé elzárták a gólcsapot de a háló így is jó párszor megrezdült. A Liverpool történelmi siker küszöbén volt, a City rangadót nyert, a Sevilla és a Dortmund pedig nem várt meglepetést bontott ki az “ajándékcsomagból”. Íme a játéknap összes eredménye és gólszerzője, a kvartettek aktuális állása féltávnál és a góllövőlista élmezőnye.

FotorCreated

E-csoport

Szpartak Moszkva – Sevilla 5:1 (1:1)
G: Promes (18., 90.), Melgarejo (58.), Glushakov (67.), Adriano (74.) ill. Kjaer (30.)

Maribor – Liverpool 0:7 (0:4)
G: – ill. Firmino (4., 54.), Coutinho (13.), Salah (19., 40.), Oxlade-Chamberlain (86.), Alexander-Arnold (90.)

Rég nem látott spanyol vereség a nemzetközi porondon. A második játékrészben leiskolázta andalúz ellenfelét a hazai pályán játszó Szpartak Moszkva, mely ezzel megelőzte riválisát. Mondanánk, hogy ez a játéknap legnagyobb meglepetése, de van ennél nagyobb is. A Liverpool kis híján történelmi győzelmet ünnepelhetett, Salah és Firmino is duplázott Mariborban. A 8:0-ás Besiktas elleni BL-rekord beállítása karnyújtásnyira volt jürgen Klopp csapatától, mely féltávnál remek gólkülönbséggel vezeti a tabellát.

F-csoport

Manchester City – Napoli 2:1 (2:0)
G: Sterling (9.), Gabriel Jesus (13.) ill. Diawara (73.-büntető)

Feyenoord – Shakhtar Donetsk 1:2 (1:1)
G: Berghuis (8.) ill. Bernard (24., 54.)
Kiállítva: – ill. Rakitsky (75.)

Nemcsak a Premier League-ben, de csoportjában is éllovas és ellenállhatatlanul focizik a Manchester City, mely szűk negyedóra alatt elintézte a Serie A-ban még hibátlan és szintén éllovas Napolit. Igaz az olaszok visszajöttek a meccsbe, Guardiola csapata kiengedett, ennek pedig majdnem meglett a böjtje. Mertens rontott büntetője nem vért bele a Napolinak. A csoport másik meccsén A Shakhtar idegenben nyert Rotterdamban. Mindez azt jelenti, hogy az ukránok igen jól állnak, a Napoli viszont egyelőre nincsen továbbjutást érő helyen. Az ukránoknál Bernard volt a hős, duplájával sikerült a fordítás.

G-csoport

AS Monaco – Besiktas 1:2 (1:1)
G: Falcao (30.) ill. Tosun (34., 54.)

RB Leipzig – FC Porto 3:2 (3:2)
G: Orban (8.), Forsberg (38.), Augustin (41.) ill.  Aboubakar (18.), Marcano (44.)

Flúgos futam Lipcsében, öt gólt hozott Gulácsiék első félideje a Porto ellen, majd a második felvonásban elzárták a gólcsapot. A magyar válogatottnál is szóba jövő Orban nyitotta a gólok sorát, ezt mindenképpen érdemes kiemelni. A Besiktas nyerni tudott Monacóban, Falcao vezető találata így végül nem sokat ért, Tosun duplája annál inkább. A törökök hibátlanok, és fél lábbal már az egyenes kieséses szakaszban érezhetik magukat. Persze ez enyhe túlzás, de aligha alaptalan. Féltávnál Gulácsiék vannak a csoport második helyén, a Monacó nagy gondban.

H-csoport

APOEL – Borussia Dortmund 1:1 (0:0)
G: Pote (62.) ill. Soktaris (67.)

Real Madrid – Tottenham 1:1 (1:1)
G: Ronaldo (43.-büntető) ill. Varane (28.-öngól)

A Sevilla veresége, sőt inkább a vereség aránya volt hatalmas meglepetés, ám ezt is sikerült túlszárnyalnia a BVB-nek Cipruson. Sallai a második félidőben állt be, csapata pedig megfricskázta nagynevű német ellenfelét. A Borussia Dortmund amúgy sem kecsegtető továbbjutási esélyei ezzel féltávhoz évre matematikai szintre csökkentek. Ráadásul a játéknap rangadóján a Spurs pontot csent Madridból, ami szintén nem jött jól a németeknek. Ronaldo tovább gyarapította góljainak számát a BL-ben, és beérte az öt gólos Harry Kane-t.

Íme a csoportok aktuális állása féltávnál

Teljes képernyő rögzítése 2017. 10. 17. 224327

A góllövőlista élmezőnye

Teljes képernyő rögzítése 2017. 10. 17. 224017