Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Korábbi Real Madrid játékost szerződtetne a Barca

jordi_alba_by_szwejzi-damlshpA Daily Mail értesülései szerint az FC Barcelona klubvezetése komoly terveket szövöget. Egy olyan posztot bolygatna meg Ernesto Valverde, mely hosszú évek óta az egyik legegyértelműbb a katalán sztárklub háza táján. Jordi Alba még javában ereje tejében van, ám sokan úgy vélik, hogy egy picit beleszürkült a szerepkörébe, így ideje váltani, vagy megmutatnia, hogy helye van a csapatban. Elképzelhető, hogy komoly riválist kap a nyakába, az edző pedig azt mondja – “Játsszon a jobb!”

Öt esztendeje a Barca 14 millió eurót helyezett el a Valencia számláján, ekkor pedig kevesen hitték, hogy a baloldali védőkérdés hosszútávon megoldódik. Nos, gyakorlatilag Jordi Alba ettől a pillanattól kezdve kirobbanthatatlan a csapatból, mellette és előtte jöttek és mentek játékosok, de az szinte biztos volt, hogy a mindenkori kapuvédő után az ő neve a második a kezdőben. Az átigazolási összeg szinte bagatell, főleg ha azt nézzük, hogy mennyire elszabadultak öt év alatt a piaci viszonyok. Az 56-szoros spanyol válogatott labdarúgó 209 tétmeccsnél jár, emellett pedig 9 góllal és 34 gólpasszal fűszerezte meg remekbe szabott védőmunkáját.

Edzők jöttek és mentek, Guardiola, Tito, Martino, Enrique, most pedig Valverde, s mindegyik szakembernél Jordi Alba volt az első számú bal bekk. Hiába hozták 2016-ban a nyakára a PSG-től a francia válogatottnál is számításba vett Lucas Dignet, a gall nem tudta meggyőzni az éppen regnáló szakvezetőket. Olyannyira nem, hogy a hírek szerint baloldali védőt venne a katalán sztárklub.

marcos_alonso_by_dma365-das4j5nA kiszemelt a Chelsea labdarúgója, a spanyol válogatottban eddig figyelmen kívül hagyott Marcos Alonso, akit Antonio Conte beépített a Chelsea kezdőjébe. A 26 esztendős labdarúgó idén 11 meccsen 948 játékpercet kapott, két gólja és egy gólpassza is van. A Real Madridban nevelkedő labdarúgó piaci árát 25 millió euróra srófolja a transfermarkt, amihez párosul egy hosszútávú, 2021-ig érvényes kontraktus. Alonso piaci ára az utóbbi időben rohamosan növekedett, két esztendeje még csak 2,8 millió euró volt. A Real Madrid után a Bolton, a Fiorentina és a Sunderland csapatát is megjáró védő végül Londonban teljesedett ki. Ha megakarja őt szerezni a Barca, akkor bizony Abramovics zsebét jól meg kell tömni friss ropogós bankjegyekkel.

Mindeközben a klubvezetés azon dolgozik, hogy szerződést hosszabbítson a védelem oszlopával. Nem csak a hátsó szekció változhat, a támadószekcióra is ráfér az erősítés, erre Dembelé kiesése remekül rávilágított. Nem véletlenül szerették volna még a nyári zárás előtt megszerezni Coutinho játékjogát. A minap fiatal német labdarúgókat hoztak hírbe a katalán sztárklubbal, a mai napon pedig az U17-es vb egyik brazil felfedezettjének nevét kapcsolták össze a Barcáéval.