Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Amerikai válogatott: a francia sztáredző tagadja a pletykát

Két nappal ezelőtt már lehetett róla hallani, hogy a Paris Saint-Germaint négy bajnoki címig vezető Laurent Blanc veheti át az Egyesült Államok válogatottjának szövetségi kapitányi posztját. Állítólag az angol Sam Allerdyce mellett a francia szakember a legesélyesebb a posztra.

laurent-blanc

A Yanks kispadja a hónap elején vált üressé, miután önként és dalolva távozott arról az egykori siker kapitány, Burece Arena. A legendás edző másodízben irányította az USA együttesét, ám hatalmas meglepetésre a válogatott nem tudta kvalifikálni magát a Világbajnokságra.

A sikertelen selejtezők után sokak szerint elérkezett a tisztítótűz ideje. Ráadásul a közvélemény szerint nem csak a kispadon és a keretben kell a változás: állítólag az amerikai labdarúgás történetének legsikeresebb, legjobb és legnépszerűbb alakja, Landon Donovan hamarosan hivatalosan is bejelentkezik az USSF, vagyis az amerikai labdarúgó-szövetség irányításáért. Tisztújítás a vezetőségben februárban lesz, így elvileg csak ezt követően lehetne valakit hosszútávra kinevezni a válogatott élére.

Laurent Blanc a minap egy tehetségkutató eseményen vett részt, és ott nyilatkozott értetlenül, a fentebb taglalt pletykával kapcsolatban:
„Pletykák mindig is voltak, és lesznek is. Ez egy olyan pletyka, ami pár napja jelent meg. Őszintén szólva én sem tudok többet. Ami engem érdekel, hogy jó projektbe kerüljek bele, és ha egy elnök vagy egy vezető felajánlja számomra a lehetőséget, akkor nagy örömmel fogom elfogadni a kihívást, mert azt hiszem, hogy képes leszek rá, ami nem biztos, hogy így lett volna öt vagy hat hónappal ezelőtt.” – nyilvánította ki szándékát Blanc.

A játékosként világ-, és Európa-bajnok tréner már dolgozott szövetségi kapitányként: a botrányosan sikerült 2010-es Vb után vette át a francia válogatottat, majd irányította azt a 2012 Eb végéig.

Balogh József