Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajban a Legia magyar válogatott középpályása

Tegnap robbant a hír az interneten, hogy Nagy Dominiket, a Legia Warszawa magyar középpályását a szerdai nappal a Legia második csapatához küldték le. Nagy hiányzott már a legutóbbi Lechia Gdańsk elleni mérkőzésről is, amelyet a Legia 1:0 arányban megnyert. Szerdán pedig már a Legia II-vel gyakorolhatott. Rossz hír ez, hiszen a Legia második csapata a lengyel negyedosztályban vitézkedik, mely a magyar megye I-nek a megfelelője. A FociClub.hu társoldalának az ekstraklasa.hu-nak az oknyomozó anyaga következik. 

Nagy

Hogy mi lehet az oka Nagy Dominik látványos mellőzésének, tegnap még senki sem tudta. A Legia különböző Facebook oldalainak kommentelői között a leggyakoribb indok a játékos éjszakai életére vonatkozott. Egyesek szerint túl sokat bulizott az utóbbi időben, volt aki azt állította, hogy a Lechia elleni mérkőzés előtti éjszakát is valamelyik bárban töltötte. Igaz, ekkor Dominik nem volt a keretben, de egy profi játékostól azért mégsem ez várható. Mindezt persze nem tudjuk ellenőrizni. Azt tudjuk azonban mi is Varsóból, hogy ha egy játékos valahova elmegy enni, inni, szórakozni, akkor azt egy órán belül tudja a klub, mivel a városban mindenhol ott vannak a Legia emberei vagy szimpatizánsai.

Mások azzal indokolták a klubvezetés váratlan húzását, hogy Dominik túlságosan megijedt a Legia huligánok múltkori akcióján, így közölte, hogy el akar Varsóból igazolni. Ma pedig már – kicsit több infó birtokában – kijelenthetjük, hogy valóban ez lehet a legfőbb oka annak, hogy szerdától nem számítanak rá az első csapatnál.

Nagy Dominik ugyanis három nappal ezelőtt nyilatkozott a magyar M4 sportcsatornának, amelyben elmondta, hogy félt a szurkolóktól. Ez lett volna a kisebb baj, más is félt. Az viszont a klub szerint elfogadhatatlan, hogy Nagy Dominik újra elmondta, hogy ő csak átmeneti időre jött a Legiába és a szezon végén szeretne egy jobb klubba tovább állni: “Nem akarok titkolózni, az a célom, hogy a szezon után egy erősebb bajnokságban szerepeljek. Ez volt a Legia célja is a szerződésünk aláírásakor”.

phvktkqTURBXy82NmM1NTczOWY4NGFmZTE2YTc5MjU3MGMzZDhkODkwYi5qcGVnkpUDACXNBDjNAl-TBc0DFM0BvA

A Polsat Sport internetes oldala idézi ma Dariusz Mioduskit, a klub tulajdonosát, aki erre válaszul azt nyilatkozta, hogy “nem fogunk titeket babusgatni, nem engedjük meg, hogy a Legiát egy pénzkiadó automataként kezeljétek”, ez pedig egyértelmű utalás volt arra, hogy aki itt nem teljesít, azt kirakják a csapatból, aki nem akar itt játszani, az menjen máshová. Röviden: a tulajdonos elkötelezett, lojális alkalmazottakat akar látni a klubnál.

Nagy Dominiknak egyébként 2021. júniusáig van szerződése a Legiával. Így azt minimum elmondhatjuk, hogy Dominik nagyon meggondolatlan volt, amikor a távozásáról nyilatkozott. A többi játékos túltette magát a huligánok “látogatásán”, azóta legyőzték a Lechia Gdańskot.

A Legia Warszawa második csapata jelenleg 6. helyen áll a 18 csapatos III. liga I. csoportjában, mely a negyedosztálynak felel meg. Itt szerepel egyébként a Widzew és a Polonia Warszawa is. Reméljük Nagy Dominik csak átmenetileg játszik majd itt és hamarosan újra az első csapat játékosaként léphet majd pályára.

A korábbi Fradi játékos 2017 januárjában érkezett Varsóba, az azóta eltelt időszakban pedig 28 tétmeccsen 7 gólt és 1 gólpasszt jegyzett.