Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Messi újabb mérföldkőhöz érkezett – a 3. forduló érdekességei

Góleső volt több pályán is a Bajnokok Ligája 3. fordulójában, összesen 54 találat esett. A két játéknap összegzésével a nap folyamán jelentkezünk, addig is vegyünk sorra néhány érdekességet!

nos.nl

Mile Slivar, a Benfica fiatal kapusa (forrás: nos.nl)

Iker Casillas rekodját megdöntve Mile Silvar, a Benfica belga kapusa lett a legfiatalabb hálóőr a sorozat történetében (18 éves és 52 napos). Nem csak emiatt marad emlékezetes számára a Manchetser United elleni mérkőzés

David Luiz legutolsó 7 Chelseaben szerzett góljából 6 a tizenhatoson kívülről született.

Mats Hummels 1708 nap után talált be ismét BL-mérkőzésen, 2013-ban a Sahtar volt a szenvedő fél.

Thomas Müller az első német játékos, aki 10 különböző BL-szezonban is gólt szerzett.

Arjen Robben 100. meccsét játszotta a BL-ben, ebből 60-at a Bayern színeiben.

Sebastian Rudy 2885 nap után szerepelt ismét kezdőként BL-mérkőzésen, az ezt megelőző találkozó a Rangers-Stuttgart volt.

Immár Jupp Heynckes a BL-történet legidősebb trénere (72 éves és 162 napos), Raymond Goethalst és Sir Alex Fergusont megelőzve.

Peter Bosz a harmadik Dortmund tréner Matthias Sammer és Jürgen Klopp után, aki 3 fordulót követően győzelem nélkül áll a csapattal. A korábbi két szakvezető bajnoki címmel vígasztalódott az aktuális szezonok végén.

A Liverpool 7-0-s maribori győzelme a legnagyobb arányú, angol csapat által elért siker a BEK/BL-történetében.

Lionel Messi 100. európai kupagólját lőtte a Barcelona színeiben (97 BL- és 3 Szuperkupa gól).

Edinson Cavani mindössze a harmadik játékos Ruud Van Nistelrooy és Cristiano Ronaldo után, aki egymást követő hét BL-meccsen betalált.

Gerard Piqué 92. BL-mérkőzésén kapta első piros lapját a sorozatban.

Továbbra is népszerűek az öngólok  a Barcelona háza táján, az idén már ötödjére talált az aktuális ellenfél a saját kapujába.

Kylian Mbappé a BL-történet legfiatalabb játékosa, aki legalább 8 gólt szerzett. A mögötte lévők: Raúl (20 évesen 3 gól), Obafemi Martins (20 évesen 3 gól), Patrick Kluivert (20 évesen 5 gól), Lionel Messi (20 évesen 7 gól).

Először kapott Antonio Conte által edzett csapat 3 gólt a sorozatban.

A Roma soha nem nyert Angliában BL-mérkőzésen, eddigi fellépéseik során három döntetlen és hat vereség a farkasok mérlege.

(zp)