Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Idegenben égett meg a Hertha, nyert a Marseille! – videóval

Az Európa-liga 3. körében a Dárdai Pál által irányított berlini alakulat Ukrajnába látogatott a mai nap folyamán, hiszen a Hertha BSC a Zorya Lugansk vendégeként lépett pályára.

J-csoport, 3. kör:

Teljes képernyő rögzítése 2017. 10. 19. 205559

A mérkőzés első komolyabbnak mondható helyzetére nem kellett túl sokat várni, amit a Hertha javára jegyezhettünk fel. A 7. percben Lazaro passzát követően Weiser előtt adódott lehetőség, lövését azonban a Zorya kapusa, Lumin védeni tudta. A 22. minutumban kényszerű cserét kellett végrehajtania a hazai csapatnak, Pryjma helyére Svatok szállt be kényszerűségből. A 39. percben ordító ziccert hagyott ki a Zorya, egy remek beadás után Iury elé került a labda, aki közvetlen közelről a kapu mellé lőtt. A 41. minutumban megtört a gólcsend, ekkor Silas végzett el egy szabadrúgást, ami megpattant a sorfalon, s bár Jarstein beleért a lövésbe, nem tudott végül hárítani. 

A szüntet követően a Hertha számára is összejött a gól, az 57. percben Plattenhardt szöglete után Davie Selke bólintott az ellenfél hálójába. Az ifjú támadónak végül ez volt az utolsó jelentősebb megmozdulása a mai találkozón, hiszen Dárdai Pál úgy döntött lecseréli, a helyére pedig Ibisevic szállt be. A 60. minutumban nagyon közel állt ahhoz a Zorya, hogy újra megszerezze a vezetést, viszont Jarstein résen volt és megmentette a Hertha-t egy újabb bekapott góltól. A 80. percben már a norvég kapus is tehetetlennek bizonyult, Karavaev átadása után a csere védő, Svatok volt sarokkal eredményes! 

Zorya Lugansk – Hertha BSC 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Silas(41.), Svatok(80.) ill. Selke(57.)
Kiállítás: ill. 

https://www.youtube.com/watch?v=cKsGJdWoq8Y

A Bilbao viszonylag gyorsan megszerezte a vezetést az Östersunds otthonában, a 14. percben a hazaiak kapusa hibázott óriásit, ezt Cordoba próbálta kihasználni, ám az akciót végül nem ő, hanem Aduriz váltotta gólra. A fordulást követően rendkívül rövid időn belül egyenlítettek a hazaiak, az 52. minutumban Gero volt eredményes az Östersunds oldaláról. A 64. percben fordított az Östersunds, Ghoddos beadására Edwards érkezett a második hullámban, aki védhetetlenül lőtt a kapuba. A véghajrában egyenlíteni tudott a vendég csapat, Aduriz passza után a csereként beállt Williams volt eredményes a 89. minutumban. 

Östersunds – Athletic Bilbao 2-2 (0-1)
Gólszerzők Gero(52.), Edwards(64.) ill. Aduriz(14.), Williams(89.)
Kiállítás: ill.

I-csoport, 3. kör:

Teljes képernyő rögzítése 2017. 10. 19. 205702

A vezetést nem kis meglepetésre a Guimaraes szerezte meg, a 17. percben Heldon beadását követően Rafael Martins bólintott a kapuba. A vendégek azonban sokáig nem örülhettek, hiszen Ocampos révén a 28. minutumban egyenlített az Olympique de Marseille. A mérkőzés véghajrájában fordítani tudott az OM, a 76. percben Ocampos passza után Lopez vette be az ellenfél hálóját.

Olympique de Marseille – Guimaraes 2-1 (1-1)
Gólszerzők:
Ocampos(28.), Lopez(76.) ill. Rafael Martins(17.)
Kiállítás: ill.

https://www.youtube.com/watch?v=SHTZvFI7eTk

A vendég Red Bull Salzburg rendkívül gyorsan megszerezte a vezetést a Konyaspor otthonában, a 6. percben Gulbrandsen volt eredményes az osztrák gárda részéről. Sokáig úgy festett, ez az egy gól is elég lesz a Salzburg győzelméhez, a 80. minutumban azonban Dabbur kétgólosra növelte csapata előnyét.

Konyaspor – Red Bull Salzburg 0-2 (0-1)
Gólszerzők: – ill.
Gulbrandsen(6.), Dabbur(80.)
Kiállítás: ill.