Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: nem bírt a Slaviával a Villarreal – videóval

Egy mérkőzés kivételével kiegyenlített párharcokkal folytatódott az Európa-liga harmadik fordulója az A- és B-csoportban, az eredményeket figyelve nem sokkal lettünk okosabbak.

tregueros eruters

Trigueros szépítő gólja után (forrás: reuters.com)

A csoport “rangadóján” az egyaránt négypontos Villarreal és Slavia Praha találkozott. A csehek rendkívül magabiztosan kezdték a mérkőzést, olyannyira, hogy a 30. percben egy szép fejes és egy kisakkozott akció után már kétgólos előnyben voltak. Nem kellett azonban sok a Villarrealnak sem, a félidő vége előtt két nem kevésbé szép góllal gyorsan kiegyenlítették az állást. A második játékrész jóval eseménytelenebbre sikeredett, a hazaiak nem tudták gólra váltani hatalmas labdabirtoklási fölényüket, maradt a pontosztozkodás.

Villarreal – Slavia Praha 2-2 (2-2)
Gólszerzők: Trigueros (41.), Bacca (44.) ill. Necid (18.), Danny (30.)

A mérkőzés góljai:

*   *   *

A játéknap késő délutáni mérkőzésén a Kleinheisler Lászlót sérülés miatt továbbra is nélkülöző Astana a Maccabi Tel Avivot fogadta. A találkozó előtt mindkét csapat mindössze egy ponttal állt, így egyértelműen az “életbenmaradás” volt a mérkőzés tétje. Az Astana azonban kétséget sem hagyott afelől, hogy melyik az erősebb csapat, Twumasi és Kabananga testvéries gólosztozkodása kiütéses kazah győzelmet jelentett.

Astana – Maccabi Tel Aviv 4-0 (2-0)
Gólszerzők: Twumasi (33., 42., az elsőt  11-esből), Kabananga (47., 52.)

Az A-csoport állása 3 forduló után:

a

*   *   *   *   *

A B-csoport egyetlen százszázalékos csapata a Dinamo Kijev a svájci Young Boyst fogadta. Némi meglepetésre a vendégek kétszer is megszerezték a vezetést az első félidőben, a kongói Mbokani gólját az elefántcsontparti Assalé duplája foglalta keretbe.  A második játékrész elején Morozyuk gyönyörű szabadrúgás góljával egyenlítettek az ukránok. Az eredmény ezután már nem változott,  a svájci együttes Sanogo kiállítása miatt tíz emberrel fejezte be a mérkőzést.

Dinamo Kijev – Young Boys 2-2 (1-2)
Gólszerzők: Mbokani (34.), Morozyuk (49.) ill. Assalé (17., 40.)
Kiállítva: – ill. Sanogo (82.)

*   *   *

A csoport másik találkozóján, a balkán derbin két egypontos együttes csapott össze. Ennek megfelelően meglehetősen alacsony színvonalúra sikeredett a találkozó, talán érdemes kiemelni a szabálytalanságok magas számát, 45-ször kellett a játévezetőnek megszakítania a játékot. A két csapat továbbra is a csoport utolsó két helyét foglalja el.

Skenderbeu – Partizan 0-0
Gólszerzők: –

Az B-csoport állása 3 forduló után:

b

(zp)