Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Nizzában is nyert a Lazio – videóval

A játéknap egyik legjobban várt mérkőzésén a Lazio mindhárom pontot elvitte a Nice otthonából és továbbra is száz százalékos a K-jelű kvartettben, míg az L-csoportban a Zenit és a Real Sociedad is sima győzelmet aratott egy-egy kiugró teljesítménynek köszönhetően.

nicelazio

(Fotó: S.S.Lazio/Twitter)

Tartalékosan kezdte a Nice elleni csoportrangadót a Lazio: a hétvégi Juventus elleni tizenegyből mindössze öten kaptak lehetőséget a kezdőben. Hamar meg is szerezték a vezeték a franciák, Sneijder találta meg a tizenhatos előteréből egy íveléssel Balotelli, aki két vendég védő közt fejelte be a vezető gólt. (1-0) Nem kellett azonban sokat várni az egyenlítésre: a középkezdés után egyből felívelték a labdát a rómaiak, az abból lefejelt labdát pedig Dante próbálta hazakísérni, ám Caicedo valahogy befurakodott a kapus és a védő közé és a hálóba sodorta a labdát. (1-1) A gyors gólváltás után lecsillapodtak a kedélyek, a félidőre 1-1-gyel vonulatak tehát a felek.

A 48. percben aztán kis híján újra vezetést szereztek a nizzaiak: Sneijder ugratta ki Balotellit, a kilépő Strakosháról pedig az olasz elé pattant a labda, ám nem azt nem tudta már az üres kapuba pofozni Super Mario. A 60. percben aztán megunta csapata visszafogott támadójátékát Inzaghi mester és pályára küldte a nem túl sokat nyújtó Di Gennaro és Nani helyett a hétvégi Juventus elleni győzelem két kulcsfiguráját, Immobilét és Luis Albertót. A Lazio második gólját mégsem ők hozták össze: a 65. percben Caicedo tálalt Milikovic-Savic elé, aki nyolc méterről magabiztosan belsőzött a hálóba. (1-2) A szerb középpályás a 90. percben egy szöglet utáni fejessel pedig be is biztosította a rómaiak győzelmét. (1-3) A Nice hiába támadott tehát többet, Balotelli hiába kísérletezett kilenc alkalommal is lövéssel, a Lazio néhány villanással a maga javára fordította végül a mérkőzést, nagy lépést téve ezzel a továbbjutás felé. (Mivel a csoport másik mérkőzésén csak döntetlen született, nagyon aggódniuk a franciáknak sem kell.)

https://www.youtube.com/watch?v=rbna3tm6FDE

Nice – Lazio 1-3 (1-1)
Helyszin: Nizza, llianz Riviera Vezette: C. Thomson (skót)
Gólszerzők: Balotelli (4.) ill: Caicedo (5.), Milinkovic-Savic (65., 90.)
Sárga lap: Mendy (78.) ill: Felipe (86.)
Kiállíva:  – ill: –
Nice: Cardinal – Marlon, Dante, Le Marcand, Jallett (Srarfi 84.)– Mendy, Walter – Lees Melou (Plea 71.), Sneijder, Burner – Balotelli Vezetőedző: Lucien Favre
Lazio: Strakosha– Bastos, Felipe Marchi, Radu– Patric, Murgia, Di Gennaro (L. Alberto 60.), Milinkovic-Savic, Lulic – Caicedo (L. Leiva 75.), Nani (Immobile 60.) Vezetőedző: Simone Inzaghi

Zulte Waregem – Vitesse 1-1 (1-1)

Gólszerő: Kashia (23.-öngól), ill: Bruns (27.)

A K-csoport állása három kör után:

kcoport4

(A tabelláért köszönet az eredmenyek.com-nak!)

Az L-csoportban az este két játékosról szólt elsősorban: a Zenit az egyszeres argentin válogatott középpályás, Emiliano Rigoni mesterhármasával intézte el a norvég Rosenborgot, míg Szkopjéban a Real Sociedad gálázott a négyig jutó brazil csatár, Willian José vezetésével.

Zenit – Rosenborg 3-1 (1-0)

Gólszerző: Rigoni (2., 68., 75.), ill: Holland (88.)

Vardar Skopje – Real Sociedad 0-6 (0-3)

Gólszerző: Oyarzabal (12.), Willian Jose (34., 42., 55., 59.), de La Bella (90.)

Az L-csoport állása három kör után:

lcsoport3

(A tabelláért köszönet az eredmenyek.com-nak!)

Lasányi Csaba