Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Szerbiában is begyűjtötte a 3 pontot az Arsenal – videóval

A H-csoportban az Arsenal a Crvena zvezda otthonában szenvedve, de egy parádés Giroud gólnak és egy emberhátránynak köszönhetően csak behúzta a győzelmet. A BATE otthon verte a Kölnt. A G csoportban a Lugano nagy meccsen verte a Plzent hazai pályán, még a Steaua Bukarest idegenben nyert. 

giroud

Crvena zvezda-Arsenal 0-1 (0-0)
Helyszín: Stadion Rajko Mitic
Gólszerzők: – ill Giroud (85.)
Sárga lapok: Rodic (32.,80.), Boakye (60.), Le Tallec (63.), Borjan (87.), Babic (90+1.) ill. Coquelin (65.), Nelson (90+2.)
Kiállítva: Rodic (80.)

Crvena zvezda: Borjan – Rodic, Savic (Babic 66.), Le Tallec, Stojkovic – Donald, Kristicic – Radonjic, Kanga, Srnic (Gobeljic 82.) – Boakye (Pesic 80.) Vezetőedző: V. Milojevic

Arsenal: Cech – Debuchy, Elneny, Holding – Nelson, Coquelin (Sheaf 90.), Willock (McGuane 89.), Niles – Walcott, Wilshere – Giroud Vezetőedző: A. Wenger

Wenger az év elején tett kijelentéséhez, miszerint az EL-be a kevesebbet játéklehetőséget kapó játékosai fognak vitézkedni, ezt most is betartotta. Az Arsenal felforgatott kerete azonban nem nagyon tudott sem fölénybe kerekedni, sem pedig komolyabb lehetőségeket kialakítani a Crvena otthonában. Nagyobb helyzetek is a hazai csapat előtt adódtak ám Petr Cech most is megmutatta klasszisát. Ennek ellenére nem voltak elkényeztetve a Belgrádba kilátogatók. A második játékrész is hasonlóan folytatódott, sem a hazaiakban, sem pedig a vendégekben nem volt meg az átütőerő. A 80. percben aztán viszont minden felborult, ugyanis Rodicot egy könyöklés után második sárga lappal leküldte Bastien játékvezető, így emberhátrányba került a Crvena zvezda.És, hogy ez megbosszulja magát arra sokat nem kellett várni, ugyanis a 85. percben egy mesteri akció után, Giroud parádés olló gólja után meglett az oly fontos vezető gól az “Ágyúsoknak”, mely mint később kiderült a győzelmet és a 3 pontot is jelentette. Így Wenger csapata továbbra is magabiztosan és hibátlanul vezeti a H-csoportot.

A mérkőzés összefoglalója:

Hamarosan…

BATE – Köln 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Rios (55.) ill. –

Mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, de többet a Bundesliga csapat, Köln dolgozott ki, azonban a pontossággal a mai napon finoman szólva is probléma volt, ugyanis 16 alkalommal próbálkoztak, ám csak 7-szer találták el a kaput. A BATE pedig az első komolyabb helyzetét értékesítette Rios révén, ezzel behúzva a roppant fontos 3 pontot hazai pályán. Ezzel pedig ott vannak a 3 helyen holtversenyben a Crvena zvezdával.

A mérkőzés összefoglalója:

Hamarosan…

H-csoport állása:

hcsop

H. Beer Sheva – FCSB  1-2 (0-0)
Gólszerzők: Cuenca (88.) ill. Gnohere (70.,75.)

A Steaua a második félidőben parádésan cserélt, ugyanis Gnohere a 69. percben első labdaérintésből megszerezte a vendég csapatnak a vezetést. Majd, hogy ne legyen olyan “snassz” a történet, rá 5 percre duplázott is, így lényegében eldöntötte a hajrában a találkozót. A Beer Sheva még a 88. percben szépíteni tudott, azonban az egyenlítésre már nem futotta. ennek köszönhetően Steaua Bukarest továbbra is 100%-osan vezeti a G-csoportot.

A mérkőzés összefoglalója:

Hamarosan…

Lugano  – Plzen 3 – 2 (0-0)
Gólszerzők: Bottani (63.), Carlinhos (69.), Gerndt (88.) ill. Krmencik (76.), Bakos (90.)

Itt a második félidőben indultak be a csapatok. A Lugano 6 percben belül “vágott” kettőt , majd a Plzen Krmencik révén szépíteni tudott, de a 88. percben Gerndt lezárta a nyitott kérdéseket. Bakos a 90. percben még kozmetikázta az eredményt, de másra ez nem volt elég. Győzelmével a Lugano feljött a második helyre, megelőzve a Plzent.

A mérkőzés összefoglalója:

Hamarosan…

G-csoport állása:

gcsop

Képek forrása: uefa.com, www.eredmenyek.com