Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa-liga: A szerbek kedvenc csapatával találkozik az Arsenal – előzetes

Folytatódik az Európa-liga a harmadik csoportkörével. Az Arsenal Szerbiába utazik, ahol a sorozat idei kiírásának eddigi meglepetésével találkozik, de lesz angol-francia és a francia-olasz rangadó is. Dárdaiék a csoport a második helyét veszik célba ma este. Lássuk az Európa-liga mai fordulójának mérkőzéseit!

euro2

A-csoport:

17:00 Asztana – Maccabi Tel Aviv (TV: Digisport 1)
21:05 Villarreal – Slavia Praha

Az FC Asztana, ahol Kleinheisler László is játszik, jelenleg a tabella legalsó fokán helyezkedik el, miután a csehekkel csak egy döntetlenre futotta. A magyar légiós sérülés miatt ismét nem került be a keretbe. A listavezető Villarreal pontegyenlőséggel, de jobb gólkülönbséggel első csak, így most a helyezés lesz a tét a Slavia Praha ellen.

B-csoport:

21:05 Dinamo Kijev – Young Boys (TV: Digisport 3)
21:05 Skenderbeu – Partizan 

Kádár Tamással felálló Dinamo Kijev magabiztosan vezeti a tabellát az épp soron következő ellenfél, a Young Boys előtt. A svájciak két döntetlennel a második helyen állnak, ezt követően pedig a Skenderbeu és a Partizan egy-egy ponttal.

C-csoport:

21:05 Braga – Ludogorets 
21:05 Hoffenheim – Istanbul Basaksehir

A továbbra is sérüléssel küszködő Szalai Ádám csapatának, a Hoffenheimnek nem kezdődött jól az Európa-liga csoportköre, hiszen eddig két vereséggel állnak a tabella legalján. Mostani ellenfelük szintén nem teljesít fényesen a csoportban, így kötelező lenne a győzelem a németeknek. A csoportot vezető Braga eddig hibátlan, most pedig a második Ludogoretset fogadják a portugálok stadionjában.

D-csoport:

21:05 AC Milan – AEK Athen (TV: Digisport 1)
21:05 Austria Wien – Rijeka 

A milánói csapat eddig kiválóan szerepel az Európa-ligában, ma este pedig az AEK Athen ellen védheti meg az első helyét a csoportban. Az osztrákok a Rijeka ellen gyűjtögethetik a pontokat, akik eddig még egy meccsüket sem tudták megnyerni.

E-csoport:

21:05 Everton – Lyon (TV: Digisport 2)
21:05 Atalanta – Apollon 

A nap egyik sláger mérkőzése lesz az Everton – Lyon találkozó, különösen azért, mert nagyon minimális a különbség az utolsó helyezett angolok és a második helyen álló franciák között. A csoport első helyén az Atalanta áll, de ők sem lehetnek nyugodtak, hiszen egy vereséggel máris helyeket veszíthetnek.

F-csoport:

21:05 Sheriff Tiraspol – Lokomotiv Moszkva 
21:05 Zlín – Kobenhavn

Hasonló a helyzet mint az E-csoportban, hiszen itt is nagyon kicsi a különbség a csapatok között, így ma este borulhat a sorrend. Az oroszok ha meg szeretnék tartani az első helyüket, mindenképpen győzniük kell a moldáviai csapat ellen.

G-csoport:

19:00 Lugano – Plzen 
19:00 Hapoel Be’er Sheva – Steaua Bukarest (TV: Digisport 3)

Korhut Tamást csapata, a Hapoel Be’er Sheva a listavezető Steaua Bukarestet fogadja, és egy győzelemmel akár meg is előzhetnék őket. A Vécsei Bálintot foglalkoztató Lugano eddig nulla pontos, de most javíthatnak a csehek ellen.

H-csoport:

19:00 BATE Borisov – FC Köln
19:00 Crvena Zvezda – Arsenal (TV: RTL II)

Arsene Wengerék vezetik a csoportot, de szorosan mögöttük van ma esti ellenfelük, az eddig meglepetés Crvena Zvezda csapata. A szerbek eddig legyőzték a Kölnt, és döntetleneztek a BATE Borisovval, így nem szabad lenézni őket az angoloknak. 

I-csoport:

19:00 Konyaspor – Salzburg 
19:00 Olympique Marseille – Guimaraes

A Salzburg az előző körben legyőzte a Marseille-t, így az első helyre ugrott a csoportban. A franciák most a Guimaraes ellen javíthatnak, akik eddig csak egy pontot tudtak szerezni.

J-csoport:

19:00 Zorya Lugansk – Hertha BSC  (TV: Digisport 2)
19:00 Östersunds – Athletic Bilbao 

Dárdai Pál vezette Hertha Ukrajnába utazik, hogy megküzdjön a Zorya csapatával a második helyért. Az Athletic Bilbaónak nem alakultak eddig jól a dolgok, és most sincs szerencséjük, hiszen az eddig hibátlan Östersunds csapatával találkoznak.

K-csoport:

19:00 Nice – Lazio (TV: Digisport 1)
19:00 Zulte – Waregem  – Vitesse

A nap másik slágermérkőzése a Nice – Lazio összecsapás lesz, amit a csoport első helyéért vívnak majd, hiszen mindkét csapat eddig 100 százalékos. Úgy tűnik, hogy a Zulte és a Vitesse nem igazán fog majd tudni beleszólni kettőjük csatározásába.

L-csoport:

19:00 Zenit –  Rosenborg 
19:00 Vardar Skopje – Real Sociedad 

Hiába indult jól a Real Sociedad szezonja az Európa-ligában, az előző fordulóban kikaptak a listavezető Zenittől, most viszont az eddig nulla ponttal álló Vardar ellen javíthatnak.