Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Így oszlik el Messi 97 Bajnokok Ligája gólja

Lionel Messi már több mint egy évtizede minden egyes esztendőben szereplője, főszereplője az öreg kontinens legrangosabb sorozatának, a Bajnokok Ligájának. Volt már gólkirály, megélt megannyi szép sikert és pillanatot, hogy csak egyet említsünk, négyszer emelhette magasba a győztesnek járó serleget, és nem egymás után, hanem különböző években, mikor újra és újra felkerült az FC Barcelona neve a serleg talapzatára. A 30 esztendős argentin a 110 gólos Cristiano Ronaldo mögött a sorozat valaha volt második legeredményesebb labdarúgója. Szerda este Messi az Olympiakos személyében egy új áldozatot cserkészett be.

2449126_w1

Decemberben lesz tizenhárom esztendeje annak, hogy egy Lionel Messi nevű vézna és alacsony fiatalember egy Shakhtar Donetsk elleni BL-meccsen bemutatkozott. A többi azóta már történelem, az Olympiakos volt a huszonnyolcadik áldozata az immáron ötszörös aranylabdás gólzsáknak. A görögök hálóját eddig egyetlen egyszer rezgette meg, igaz a visszavágón lesz még lehetőség a találatok gyarapítására. Vannak azonban klubok, akik nem úszták meg ennyivel. A Leverkusen ellen mesterötöst, az Arsenal ellen pedig egy mesternégyest vétett korábban Messi, akinek öt mesterhármasa is van (Manchester City, Celtic, APOEL, Ajax, Plzen). A szárcsapatok közül a PSG, Bayern, Manchester City, AC Milan, Arsenal  ötös a kedvence, s hogy ki ellen a legeredményesebb? Nos ezt a lentebb megtalálható statisztikai grafika megmutatja. A csoportkör végéig az Olympiakos, a Juventus és a Sporting ellen szerezhet újabb gólokat, aztán meglátjuk, hogy az egyenes kieséses szakaszban milyen klubokat sodor a “szél” a katalán sztárklub elé.

A szurkolók roppantmód szeretik összehasonlítani Messit és CR7-et, nos íme egy kis statisztika, és ígérjük, hamarosan Ronaldo esetében is jelentkezünk egy ilyen grafikával.

A portugál már 32 esztendős, míg az argentin 30, így némi előnye van a BL-ben lehúzott szezonok számában. Ronaldo 143 meccsen 110 gólnál és 38 gólpassznál tart, míg Messi 118 összecsapáson 97 gólt jegyez. Hogy végül pályafutásuk végére kinek a neve áll majd előrébb, erre csak az idő tud választ adni, mely lehet, hogy közelebb van már, mint azt gondolnánk. Az idő múlik, s Ronalso és Messi sem lesz már fiatalabb.

Íme a gólok eloszlása, a kedvenc ellenfelek “rangsora”

MEssi BL gólo

Az első oszlopban a rúgott gólok száma található
Vele vízszintesen pedig a csapatok címere, akiknek betalált annyiszor

Grafika: FociClub.hu/Őszi Ádám