Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kizárhatják Dániát – sajtóhír

Lapértesülések szerint nem áll ki a magyarokkal egy csoportban szereplő dán válogatott Svédország ellen. Az ok továbbra is a versenyeztetés költségének alacsony volta.

Sweden+v+Denmark+UEFA+Women+Euro+2013+Group+GZTXRNwJBczx

Lassan már nem lehet tudni, hogy hányadán is állnak a dán futballisták a szövetség döntéshozóival, merthogy szeptemberben még úgy tűnt sikerült megegyeznie a DBU-nak és a játékosok érdekvédelmi szerveztének a női csapat versenyeztetésének költségeiről, ám szerdán kiderült, korántsem ez a helyzet.

Nem éppen optimális tehát a magyar csoport jövője szempontjából a lehetőség, lévén a korábbi 2 millió koronás ajánlat helyett immár 4,6 millió koronás ajánlattal élt a DBU, ám ezt sem fogadta el a labdarúgók érdekvédelmi szervezete, aminek következtében bejelentették, nem állnak ki a svédek elleni vb-selejtezőre. Erről már tájékoztatták a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséget, amelynek döntenie kell, miként szankcionálja a skandinávokat. Nem elképzelhetetlen, hogy végül a kizárás mellett döntenek, merthogy már a szeptemberi, magyarok elleni kvalifikációs mérkőzésre is az utolsó pillanatban született ideiglenes megoldás.

Az Eb-második dánok korábban Hollandia ellen sem léptek pályára felkészülési meccsen, de a tétmérkőzés az más, így a FIFA-nak mihamarabb döntenie kell.

A magyar válogatott egyébként csütörtökön Horvátországot fogadja, majd jövő kedden Svédországban lép pályára.

A mieink kerete:
Szőcs Réka (MTK Hungária), Bíró Barbara (Haladás-Viktória) – kapusok

Szeitl Szilvia, Szabó Viktória, Mosdóczi Evelin (mind Ferencváros), Tóth Alexandra, Tálosi Szabina (mindkettő Haladás-Viktória), Papp Dóra, Pinczi Anita, Turányi Lilla (mindhárman MTK Hungária) – védők

Hummel-Smuczer Angéla, Csányi Diána (mindketten MTK Hungária), Rácz Zsófia (PSV Eindhoven), Fenyvesi Evelin, Nagy Ágnes (mindkettő Ferencváros), Csiszár Henrietta (Bayer Leverkusen), Magyarics Zoé (Haladás-Viktória), Sipos Lilla (ETO FC Győr), Jakabfi Zsanett (VfL Wolfsburg) – középpályások

Vágó Fanni, Zágor Bernadett (mindketten Sankt Pölten), Németh Loretta (Apollon Ladies), Kocsán Petra (Ferencváros), Süle Dóra (ETO FC Győr) – támadók

Markó Edina várakozása: „Két, sok tekintetben hasonló csapat találkozik majd Gyirmóton. Az elmúlt években talán a horvát válogatottal játszottunk a legtöbbször tétmeccsen, és valamennyi alkalommal szoros mérkőzést vívtunk. bár a mérleg nyelve felénk billen, a hasonló felfogásban, szerkezetben, stílusban játszó horvát válogatott veszélyes ellenfél. Horvátországban is sikeres a szövetség fejlesztési programja, sok időt tölt együtt, gyakran szinte klubcsapatként készül a válogatott, és ennek az eredményekben is látszanak már jelei: elég, ha a nyári, Oroszország elleni döntetlenre vagy az ukrajnai egy-egyre gondolunk. A legjobb játékosaik évek óta nyugat-európai topbajnokságokban futballoznak, de érdemes külön is felhívni a figyelmet a kapusukra, Doris Bačićra, aki hamarosan akár Európa legjobbjai közé érhet. Szeretnénk begyűjteni a három pontot, de ez nagyon nehéz feladat lesz, annál is inkább, mert Jakabfi Zsanett személyében újabb kulcsemberünk dőlt ki a támadósorból. A győzelemhez végig fegyelmezett védekezést kell produkálnunk, labdabirtoklásban és támadójátékban pedig előre kell lépnünk a dánok elleni meccshez képest. Ismerjük a horvátok erősségeit, illetve a gyengéit is, ezek alapján dolgoztuk ki a taktikánkat, de a sikerhez az is kell majd, hogy érvényesíteni tudjuk az akaratunkat a pályán.”

Magyarország – Horvátország – tv.: M4 Sport
Gyirmót, 15.30

~GS~